Egy böngésző a Google-től.
  • Ability
    Minden böngészőnek megvan a maga feladata, célcsoportja. Operát azok használnak, akiknek szükségük van egy végtelenül okos, mindenttudó, és egyedivé tehető böngészőre. Operában van email kliens, IRC kliens, RSS, jegyzetek, fejlett letöltéskezelő, kontaktok, indexelés, naplózás. Opera az minden tud. Ha elmész egy oldalra ahol szerepel a pl. 'rák' szó, akkor a címsorba beírhatod azt, hogy 'rák', és fel fogja kínálni azt az oldalt, mert beindexeli az oldal tartalmát is, és keres az előzményekben. Opera ilyen mindenttudó.

FireFox inkább azoknak lett kitalálva, akik egy egyszerű böngészőt akarnak. Persze eljárt felette az idő, és most nagyon is egyedivé lehet tenni, és sok pluszt tud nyújtani.

Ha összehasonlítasz egy szűz FF-ot és egy Chrome-ot, akkor eléggé azonos szinten vannak. Ha ránézel a kezelőfelületre, akkor mind a kettő arról árulkodik, hogy nagyon minimális, csak a legszükségesebb gombok vannak kint, szinte csak arra találták ki, hogy egyszerű emberek használják. (A háttérbeállítások most kiesnek, egyfajta célcsoportról beszélek.) Opera pl. sokkal komplexebb, pont ezért nem is népszerű, mert egy kezdő megijed tőle, és nem találja a jól bevált dolgokat, pedig tudja a böngésző.

Namost, ha a fenti állításokban egyetértünk akkor én azt mondom, hogy azért jobb a Chrome, mert az tényleg azt a célcsoportot célozza meg, akiknek kicsi az igényük, akik egyszerűen csak böngészni akarnak, és nem kiterjesztéseket keresgélni, és konfigurálni. Erre a célra szerintem jobb, gyorsabb, egyszerűbb a kezelőfelület, illetve ami nagyon lényeges: nem kell órákat várni arra, hogy elinduljon a böngésző. FF windowson nagyon lassú szerintem, alig akar elindulni egy csúcsgépen is. Illetve nálam a régi 2-es verzió képes volt fél napos böngészés után ilyen 1 gigát megenni a memóriából. A 3-as már biztos jobb, de igazából nekem sok bajom van a FF-el. Kezdve azzal, hogy undorítóan néz ki. :P Úgy mint a Chrome XP-n. Vistán tetszik az áttetsző ablak.