Michel de Nostredame & Próféciái
  • Anaid
    Ezen már én is gondolkodtam.
    Mellesleg nem állította, hogy mindent tudott volna.
    Természetes ösztönre, isteni adományra, csillagászati, asztrológiai ismeretekre hivatkozott, nameg történelmi, mitológiai ismeretekre és a Biblia ismeretére is. Naés orvos is volt.
    Egyedül a sírfeliratán szerepel az, hogy az egyetlen ember, aki a csillagokból megjósolta a jövőt (ez ellentmond a próféciákban álltala leírtaknak, nem valószínű, hogy ő fogalmazta meg, inkább szeretetteljes túlzásnak tekinthető sztem)
    Érdekes a felirat elosztása. Nekem, amikor megláttam az tűnt fel például, hogy miért van kiemelve a D O M kifejezés, holott nem az a szöveg lényege...mindegy. Természetesen kapásból asszociáltam, hogy a próféciákban is említ DM feliratot. 500 vagy 1000? Furcsák az asszociációim.:-)

Számára nem biztos, hogy annyira rejtjeles a megfogalmazás. Ha tudsz bizonyos dolgokat (pl. latinul tudsz, akkor latin szavakat használnod nem nehéz...stb) számodra egyszerűnek tűnik ami másoknak túl bonyolultnak. Egyébként ha leírna az ember bizonyos eseményeket, hogy megakadályozzon rossz dolgokat (főleg, ha az okait is leírja) és olyan emberek, ember fejti meg, aki nem "jót tenni" szeretne, akkor épp az ellenkező hatást éri el. A levélben is ír róla, hogy ez felelősség is, sztem elég sokat vívódhatott rajta, hogy mihez kezdjen ezzel az egész "cuccossal". Csak remélhette (márha feltételezzük, hogy valóban a jövőt írta le), hogy olyan korban és olyanok fejtik majd meg a szavait, akik nem akarnak "rosszat" maguknak és másoknak sem. Ha jól sejtem utal is rá: aki jóra tudja használni az erőket...vagy ilyesmit ír. Vannak emberek, voltak, lesznek, akik kapzsiságból, hatalomvágyból, irigységből...stb elég sok tré dolgot hajlandók megtenni. Vannak dolgok, amik pár száz, meg ezer év alatt sem változtak.
    Emberek sokszor "eljátszadoztak" már azzal a kérdéssel pl., hogy mit tennének, ha teszemazt tudnák mikor és hogyan halnának meg? Tudod, milyen sokféle vélemény volt, sokféle reakció egy szimpla személyes kérdés esetében is? Azért ennyire még én sem vagyok naiv, hogy ne értsem meg a dolog súlyát.