Michel de Nostredame & Próféciái
-
forrai #711 Bocsi,az csak tréfa volt, hogy megdicsérlek. (Nem mindegy különben, ki írja, és miért) Nekem tetszik, ahogyan gondolkodsz. Elsőre pedig semmi nem megy.
De az, hogy Nostredamus egy anagramma nevet irt (kiszótároztam) azt valószínűsíti, hogy a versei is lehetnek anagrammák. Az Ő kora az inkvizicióé, és ahol ő élt, ott inkább lehetett alkimista, és tenyérjós, mint kémikus, vagy csillagász (ma is inkább a zagyvaságokat kedvelik)
Nézd ezt az anagrammát:
1. Michel de N1o2s3t4r5e6d7a8m9e10
2. Michel de A8s3t4r5e6- m9on1d7e10 (Astre- monde)
Vagyis 83456-91710.
Ami: Mihály a csillag világból ("de"= határozó rag)
A nevének ilyen megfejtése valószínű, és tekinthető ráutalásnak, hogy a verseivel is ez a teendő.
És akkor kiderülhet, hogy valójában csillagászati feljegyzéseketr is készített így.
Sokan választottak titkos írást akkor.
Leonardo tükör írással írt például.
Sőt rajzolt is, pld. az utolsó vacsora skicceit.
Van aki pld. a nickjét ma is így készíti, rendkivül cselesen: pld. anna= anna megfordítva is! Így azután lehet törni a fejem.
Most úgy gondolom, hogy Nostredamus (legyen így) keverte a csillagászatot a joslatokkal.
Kezdetnek jó lenne csillagászati feljegyzéseit kitalálni.
Mindjárt elmélyedek a Te ötleteidben is.
Azt hiszem, kezdő vagy még a forumokon?
Itt sok mindenért figyelmeztetik az embert. Azért is, ha egymás után sok külön üzenetet küld. Látod, én is ezt teszem, amit kifogásolhatnak. Ezt csak azért jelzem, mert nekem is kényelmesebb külön válaszolni a bejegyzésekre.