• MrSpock
    Nem fogy a szuri,csak ha megnézed a felkészüléseket,akkor semmi meglepő nem volt ebben. Én is max dobogóra számítottam tőle,az előzeteseket figyelve. egyszerűen későn kezdett felkészülni,és már Pekingben,sőt az után már nem tartotta fő számának a 400 vegyest. Túl hosszú már,és elég sűrű aprogramja,mivel sok számban indul,azért fárasztó. Pekingi 8 arany az megismételhetetlen,akkor csúcsformában volt,és csoda,hogy végigbírta. Nézzük azt,hogy 1-1 versenyző bevállal max 2 számot,vagy távot,+ váltók de ott is saját úszásában. Pl Gyurta,ő nem fog vegyest úszni,neki ott a 100-200 mell,ennyi. Specializálódnak ami nekik fekszik,és ez nem is baj. Cseh Lacinál mi fogyott el? Mert még be sem jutott a döntőbe a fő számában! Szóval ez hülyeség,de könnyebb azért doppingra és hasonlókra fogni. De azért mondjuk 8 év alatt lebukhattak volna,ha az van. azért megnézzük úszóknál elég kevés eset szokott lenni,néha valami,de nem jellemző. Ha van is akkor minden versenyző ugyanazt szedi.:) Nekem azzal van bvajom ha ami versenyzőn az első akkor minden okés,de ha jól elverik,vagy valaki kimagaslik akkor dopping. Darnyi,Egerszegi,Kovács Ági doppingolt? Ugye nem! Kicsi egérke,olyan kis vékonyka,volt..persze a nagydarab ndk-sok melett úgy tűnt. Ő legyőzhette,de pl most akínai kislány,nem avilágot. Tuti dopping! Az fel sem merül,hogy tehetséges,hogy micsoda munka van benne. Vízfekvés,sebesség,kitartás,sorolhatnám. Kínaiak sem kockáztatják meg a presztízst,hogy már lebukjanak,mint régen. Hisz az szinte országuk elárulása,azért ott nem úgy viszonyulnak a csalásokhoz mint itt :D
    El kell fogadni,hogy a sok emberből van merítési lehetőség. Kilehet termelni,főleg ott azért az iskolásoknál sem heti 1 tesióra van. Japánok is kicsi korukban kötelezően dzsúdót tanulnak pl.,alapból benen vana sport,vagy usa-t nézzük meg. Egyetemeken milyen sportélet van! Itt utoljára még a 50-60-70es években a foci,amit grundokon mindenhol játszották,és volt is eredmény. Szóval nem mindegy milyen közegben nő fel az ember. De ma újabb események,és végre kézi,kosár,vízilabda(bár nem szeretem) és persze asok egyéni induló. Hajrá magyarok,és hajrá jó meccsek,eredménye,országoktól függetlenül.
    Azért az angol bringások megszívták. Vinokurov megérdemelte! Örültem hogy nyert,szépen vonul vissza,annyi küzdelem,sérülés,vízhordás után! :)