• MrSpock
    #2537
    Nem értem mit lázadoznak sokan. Fociban is azért annyi amennyi,mert megadják a klubok. Itt is a szövetség hibája hogy túlfizetettek a sportolók,főleg olimpiai érem után. Világon sehol nem kaptak ennyit,bár ott azért lehet más korülmények ,szponzorok vannak,és esetleg kiaknázzák a lehetőségeket. És ne felejtsük el azt,hogy profik,tehát nekik ez a munkájuk. Egy ápolónő hol keres 40milliót 2 hét alatt? Pedig ő is felkészült évekig,saját zsebből esetleg. Az,hogy ez egy effektíve szórakoztató iparág,de ugyanúgy munka,és elég jól fizetett. Felkészülésre nincs pénz ,meg hasonlók,de akkor ne legyen sportoló,űzze hobbiból és ennyi. Ha fizetnek az eredményekért akkor meg rendesen munkabért kapnak,vagy belehet ülni pénztárgép mögé,vagy egy butikba,vagy varrógéphez.
    És most nem vitatni akarom a tehetségeket,de ez egyfajta tudatos választás,márpedig én nem átlagmelózni fogok,hanem sportolni,és próbálok abból megélni. Vagy bejön vagy sem,ez már sportág,és díjazás kérdése. Csapartsportoknál még durvább a helyzet,hisz ott egy vidéki mondjuk kézilabdás is keres legalább 200-300ezret,persze fizetéssel vannak gondok,de egy rendes maszekmelósnak sem fizetnek sokszor az alkalmazók.
    Na már most Janics esetében ,nem lehet megtiltani egy embertől azt,hogy országot váltson,főleg ha születésileg is oda tartozik. Amit meg kifizettek miért is tették? Mert ennyit állípított meg a kormány,szövetség stb. Ha azt mondták volna olimpiai arany 5millió akkor már el sem indul? Vagy ki sem akarok ennyni pénzért jutni? Ez mind csak bónusz volt. Gondolom alapszerződése volt,hogy mennyi havonta a juttatása meddig szól stb. Most vége ennyi,megy más országba mint sokan. Annyit lehetne tenni,hogy jó,akkor az életjáradékot,mivel nem hazánkban él,megszüntetik,és itt függetleníteni kell,hogy húú az országnak milyen dicsőség meg stb,hisz önmaguk megélhetésért is küzdenek. Most elmennek kész,amit itt kapott,kapott,átszerződik más országba és kész. Ettől nekünk mivel lesz rosszabb?
    Lásd anyukám anno bölcs mondása! Clinton elnökké választották,barátom kérdezte tőle,hogy mit szól hozzá? Anyum erre: Nem mindegy nekünk ki az elnök ,attól ugyanúgy kell dolgoznunk. Tehát nem mindegy hol versenyez Janics,és tsi? És ha azt mondaná holnaptól visszavonul,akkor sem engedné az ország? Idejött,magyarul is beszél,versenyezni,hogy pénzt keressen,megkapta amit jutattak neki,előírtak szerint,mint egy munkás. Szerezte az aranyakat ,hisz ez neki is jó volt,megérte,hozott a konyhára. Szóval nem értem én ezt a lázadozást,meg most fúújj micsoda dolog ez,hogy itt megszedte magát és tovább megy! És a nagy focistáink akik zsoldosok külhonban hatalmas pénzért? Ja ők hazajönnek aválogatottba,és rmekelnek! 26 éve nem vagyunk ott semmilyen világversenyen,miről is beszélünk?