-
fofoe #6453 Szia DarthGeri
Az angolokat meglepően egyszerű volt lenyomni, csak rögtön el építeni kellett szállítóhajókat (én 25-öt készítettem), majd a francia megadás után azonnal átdobni dél-nyugat Angliába a legjobb páncélosokat és némi gyalogságot. Persze a csatornába irányítottam az egész flottát és légierőt a partraszállás idejére, így meglepően minimális veszteséget okozott az angol flotta. Az angol szárazföldi hadsereg meg meglepően gyenge volt, egyedül skóciában volt némi utánpótlási gondom. Mondjuk én 1938-ban foglaltam el a lengyeleket és 1939-ben a franciákat lehet nem volt idő az angoloknak megerősödni.
Ami viszont visszatöltéshez vezetett, az az, hogy, ha nem rohanok vissza az inváziós hadseregen kívül minden csapattal azonnal a szovjet határra, akkor a szovjetek megszegik a NAP-ot és lerohannak pillanatok alatt. A NAP-ot, akkor is megszegték 1940 közepén, ha átértem a szovjet határra időben, de úgy tarthatóak voltak addig, amíg a páncélosaim megérkeztek angliából. Az angol gyarmatbirodalomból, meg Indiából bábot kellett csináljak, így ők kezelik a távol keleti lázadásokat. 3 ally ország maradt: Kanada, Ausztrália és Dél-Afrika. Dél Afrikába küldtem 7 hadosztályt mert nagyon nekiestek a volt angol gyarmatoknak. Kanada meg elvitte a partvidéket.
Egyébként még tanulom nagyon csak a játékot, elég gyenge vagyok szárazföldi csatákban, pl: honnan tudom előre milyen "széles" lesz egy csata? Érdemes-e több erőt védekezésben tartanom egy területen mint, amennyi "széles" lehet a csata az adott területen, vagy az csak erőpazarlás? A légierő, milyen súlyt képvisel egy csatában? Azt észrevettem, hogy az infrastruktúra szétbombázása érzékenyen érinti a szemben állókat, de a terület elfoglalása után, hogy lehet gyorsan javítani az infrastruktúrán (a gép álltal birtokolt területeken sokkal gyorsabban javul)? És még egymillió kérdés:) Hardot egyenlőre hanyagolom, amíg ilyen alapdolgokkal nem vagyok tisztában:)