• Akitlosz
    Jelenleg én is a japánokkal játszok nehéz fokozaton.

Egyelőre a kínaiakkal hadakozok.

Az amerikaiak ellen a stratégiám az, hogy nagyon nagyon nagyon simogatom a buksijukat, így a viszonyom stabilan 200-as velük, ráadásul bemagyarázom nekik, hogy más országok veszélyesebbek rájuk nézve, így már félúton vannak a tengely fele, és továbbra is gyorsan közelednek a tengelyhatalmak fele.

Ha ezek után az angolok oldalán belépnek a háborúba ellenem, akkor igen meglepett leszek.

A szovjetek ellen szerintem ahogyan a történelemben nem érdemes háborúznia Japánnak. Ahhoz igen erős és fejlett szárazföldi haderő kellene, de olyat csak a flotta rovására lehetne létrehozni akkor pedig gond lenne, ha mégis az amerikaiakkal kell háborúzni.

Annyit meg lehet tenni, hogy a németeket segítendő Vlagyivosztokot és környékét az Amurig elfoglalni, ehhez nem kell nagy erő, és a folyó vonala könnyen védhető is.

Japánnak sem igazán kedvező a többfrontos háború egyszerre, így egy Szovjetunió elleni hadjárat akkor lenne jó ötlet, ha más irányokban nem kellene nagyon háborúzni és a haditengerészetet eléggé hanyagolni lehetne.

A szovjet hadsereg azért is lehet annyira erős, mert nekik nem igazán kell a hadiflottájukra sokat költeniük, és drága négymotoros stratégiai bombázókra sincsen szükségük.

A japánoknak viszont a hadiflotta az erősségük. Ők ebben a legjobbak a tengelyhatalmak között.

Szóval én nem hiszem, hogy belekötök a Szovjetekbe. Már a rengeteg kínai legyőzése is nagy kihívás, pedig nekik tankjaik sincsenek.

Közben erős flottát építek, ha az amerikaiak mégis ellenséggé válnának, de a fő csapásirány velük egyelőre az, hogy megpróbálom becsábítani őket a tengelyhatalmak közé. :-)