-
Kacyking #6289 Végre tudtam folytatni az olaszokkal való játékot így itt van még egy év:
1942
Szovjet+USA= Nagy probléma
A keleti fronton egész évben kemény harcok dúltak.Az év végéig a német csapatok (végre) elfoglalták Leningrádot és az én partraszállásommal Szevasztopolt is a nyár végére.Ezzel sok egységük felszabadult így mire beállt a tél már elfoglalták az első Moszkával szomszédos provinciát(1év alatt azért ezt illet is megtenni) és a német hadsereg frontja nagyjából 1-3provinciával előrébb került mindenhol.Közben a magyar-román páros bekerítette decemberre Rostovot míg a finnek már túlhaladtak az Onega tavon.
És egy hihetetlen fordulatnak köszönhetően valószínűleg elvesztették a szövetségesek a háborút ugyanis valamilyen úton módon a szovjetek és angolok összekaptak Iránon és ennek az lett a vége,hogy Iránt megszállták a szovjetek é az Indiai határnál állóháborúba keveredtek az angolokkal!
Emiatt nincs import szene az oroszoknak így az év végére elfogyott a tartalékuk szénből/energiából.Ennek hála decemberre az ipari kapacitások (utólagos visszatöltéssel megnéztem) 250 körülire zuhant.
Közben én erőt gyűjtöttem.kezdetben oroszok ellen akartam támadni de az ellátmányozási problémák miatt nem tettem csupán Szevasztopolt foglaltam el a románoknak.
Az év közepére körvonalazódott a tervem nevezetesen Spanyolország meghódítása majd a Gibraltári-szorosét.(több sikertelen partraszállási kísérlet miatt és mert a Köztársasági Spanyoloktól nem remélhettem segítséget)
Az év végére sikerült jelentékeny erőket összegyűjtenem,azért vártam addig mert elég nagy fronton kell majd harcolnom és számolnom kellett angol beavatkozással.A teljes seregemet újraszerveztem és a vadászlégierőmet a kor szintjére fejlesztettem,valamint ki is bővítettem most már 36 vadászgépem volt.
Közben afrikai háborúmban egészen a portugál gyarmatokig jutottam majd ott meg kellett állnom ismételten ellátmányhiány miatt.
A spanyol partraszállást október közepére terveztem de áthúzta a számításaimat az angol-amerikai-kanadai-mekxikói partraszállás.Októberben kisebb erőkkel partra szálltak Cherbourgnál majd nagyobbakkal Dieppénél.Mivel a németeknek nem volt hozzá erejük nekem kellett odamennem 10gyalogoshadosztállyal.A helyzet akkor fordult válságosra amikor a partraszállások visszaverése után az összes katonájukat partra tették Brestben.Körülbelül az utólagos erősítésekkel 40hadosztályról van szó.Gyorsan erősítést küldtem és stabil védelmet alakítottam ki.
Több ellentámadás árán sikerült visszaszorítanom őket az St.Malo -
St Nazaire szakaszra de ott elakadtam a túlerőben.Az év végén is ott folytak a harcok.
Közben novemberben partra tettem a gyalogságom a spanyoloknál mivel úg okoskodtam mindenük Brestben van így a spanyolok csak kevés erősítésre számíthatnak.
Mindenhol partra is szálltam és Decemberre elértem az Atlanti-óceánt és fél Spanyolország az enyém volt.Madridtól még messze voltam de a spanyolokat mindenhol visszavettem.
A partraszállások közben egy szerencsés véletlen folytán végleg kiütöttem az angol flottát mivel partraszállással akart segíteni délen a spanyoloknak de a teljes flottámat légi fedezettel(12vadászgép) ráuszítottam.A szállítóhajók miatt nagyon durva mínuszokat kaptak így elsüllyedt az összes angol anyahajó 3 csatahajó sok kisebb hajó és a teljes szállítóflottája.Nekem súlyos károkkal megúszta több hajóm is és 2rombolót vesztettem.(ekkor már 36rombolóm volt mivel egész évben azokat gyártottam javarészt)
De még novemberben beütött a krakk.A Fáklya hadművelet keretében jó néhány amerikai hadosztály partraszált Algériában és marokkóban nekem pedig egy hadosztályom sem maradt tartalékban. Gyorsan néhány garrisonos szupernehéz tüzérséges partvédelmi erőt a Tuniszi határszakaszra küldtem de szerencsére nem érkezett támadás onnan.
Ezen kívül jelentős diplomáciai sikereket ért el a tengely mivel Törökország becsatlakozott a háborúba(a szovjeteknek nem üzent hadat) és franciahonban harcol a szövetségesek ellen valamint Németország annektálta a maradék Vichy területet.
Az év végén bár már 4 fronton harcol a tengely elég jól állunk.Én jelentős technikai fejlődést könyvelhettem el az extra leadershipek miatt amik a meghódított területekről származnak, a szövetségesek és a szovjetek pedig már mindent bevetettek.A japánok pedig mindenhol állóháborút vívnak.Bár az USA flottával még nem dőlt el semmi.Amennyiben kitartanak a tartalékok,főképp Németország manpowere 44-re már akár győzhetünk is.
Majd jön a folytatás is valamikor a héten.