• bertie
    SilwerWolf8
    A szövetségesek valamiért mindig jobbak flottákban. Nem biztos, hogy parancsnok miatt. Én Japánnal tech-eket napra készen tartva 4-5-ös parancsnokkal (bár tapasztalatuk nincs, mert Kínával szemben nem igen lehet szerezni, de pl. az amcsiknak sincs tapasztalatuk) csatázgatok ellenük. Elvileg van stack penalty (túl nagy flotta után positioning malus), de ez még sosem zavarta az AI-t hogy 3-4CV, 4-8BB, +sok-sok CV,CL,DD-s flottákkal támadjon rám, amik persze ledarálnak. A legjobb taktika, amit eddig találtam: csata után behúzódnak egy kikötőbe TAC-kal megbombázni a kikötőt (0 kikötő, 0 légvédelem), ha CV,CVL is van akkor Air Superiority is. Kell min. 8-10 bombázó (TAC,NAV,CAG,CAS). Ezeket vetésforgóban bevetni. Mindig támadjon valaki, nem szabad pillanatnyi levegővételt hagyni. Ha alacsony az org. és sérült a hajó, nem valószínű, hogy el tudja menekíteni. Esélyesebb, hogy bevonul még egy flottával "bevédeni" őket, így azt is meg lehet semmisíteni.
    Elvileg partraszállásnál is sebezhetőbbek, míg megy a szf-i csata a hajói nem tudnak "szabadon mozogni". Bár a TFH-ban már ezt is variálták. FTM-ben az egész amerikai flottát a partraszállós és bombázós módszer kombinációjával számoltam fel, TFH-ban eddig ez még nem jött be :(