-
pocoksari #6126 na, újrakezdtem az előző tapasztalatait felhasználva...
minden pontosan úgy történt, mint korábban, annyi eltéréssel, hogy már 39 elején (februárban asszem) támadtam, viszont így nem volt annyi szövetségesem (gyakorlatilag csak olaszok meg japán), a magyarok jöttek volna, de úgy gondoltam, hogy ha a ruszkik ugyanúgy 1940 végén támadnak, akkor felprédálok mindent odáig és nem kellenek...1939 szeptemberében ment a dropom az angolokhoz (addigra japán kínát leverte) és láss csodát, bevillant a ruszki hadüzenet...kicsit begőzöltem, de beletörődtem
automatán hagytam a gépet (végig az volt, nem a böhöm ruszki fronton fogok gyakorolni amúgysem és még nem is a mostani játékban...amíg az egységekkel, hasznukkal, divizióépítessel nem vagyok tisztában és a szervezeti struktúrát nem látom át addig biztosan nem)
az elején állóháború volt, majd kicsi előretörés, aztán vissza, később egy nagyobb (elértem a finn határt) előretörés aztán állóháború...itt már türelmetlen voltam, ezért blitzre raktam és kimentem cigizni (oldja meg a gép), mire visszaértem az USA megint komcsi lett, viszont a csapatok éppen moszkvát ostromolták :) szóval a medvét legyőztem
amit változtattam:
- kémeket küldtem ki, hogy csökkentsék a nemzeti egységet (10-10 kém):
# 1936: Oroszokhoz, hogy viszonylag kevés várossal is nyerhessek (azt tudtam, hogy valamennyit előre tudok törni, csak kérdés, hogy mennyit)
# 1936: Britekhez, hogy ne kelljen Indiába kimennem
# 1937-ben a franciákhoz ( Párizsnál messzebb nem akartam menni, amit itt nyerek azzal előbb támadok a britekre), USÁhoz (csak úgy,ha valaha is kidropolok úgyem fog meg, de a Sziklás-hegységen nem akartam átkelni) Kínához (Japán minél előbb győzhessen és felsrakozhassona Távol-Keleten)
a kémes rész maximálisan hozta az elvárásokat, bár elég sok techet loptak el a 10 belső kémelhárítóm ellenére
- infrastruktúrát azonnal fejlesztettem, tehát a német alapterületek, osztrák, cseh és lengyel területek, továbbá a háború alatt a ruszkiktól elvett területeken is beállítottam az építkezést a sor elejére hozva, meg a konvojok pótlására is nagy hangsúlyt fektettem
mivel Moszkva alatt nem volt ellátáshiány, ezért ez is sikeresnek mondható (hozzáteszem a korábbi dátum miatt nem is volt akkora seregem)
- az IC-t nem emeltem a nyersanyagtermelés fölé, hanem kb. egálra hoztam ki, így spóroltam valamennyit
a kutatásra is jobban odafigyeltem, de London elestével annyi leadership jött, hogy hagytam a gépet, kutasson amit akar, úgyis benne lesz,amit én akarok, ráadásul a fontosak megvannak
még csak ismerkedem a játékkal, de ugyanaz, mint a többi paradoxos...elsőre bonyesz, amikor meg tisztában vagy a szabályokkal bárkit bármivel bármikor agyonversz és dögunalmas lesz...akkor mész és keresel egy másik paradox játékot :D