• [NST]Cifu
    Bocs, hogy belevaú, de ha már az utóbbi idők flamewarjai miatt sok dolgom volt a topiccal, akkor követtem kicsit.

Előre bocsátom, hogy Jakuza sok megnyilvánulásával nem értek egyett, de azért hogy eljátszam a villámhárító szerepét, itt alapvetően értelmezési vita van. Megpróbálom levezetni:

Azt állítottad, hogy:

-"Hiába van több Wii, first party fejlesztőkön kívül halott a gép, ez pedig azt jelenti hogy a PS3 és a 360 uralja a piacot torony magasan. "
    -Jakuza bemásolta az eladásokat.
    -A reakciód egy kicsit hibás, mert az mellékes, hogy a Wii sportot a játék mellé adják. Az XBox360 mellé adott Forza 2 vagy a PS3 mellé adott GT5 is beleszámít az eladásokba.

Ha tehát ezt nézzük, te azt írtad, hogy a halott a gép, te a jövőbeni eladásokat nézed (·16544-es táblázat). Viszont halottnak azért nem lehet mondani, még. A táblázat egyébként látványosan a HC játékokra hajaz, a "no casual bullshit" erre ékes példa. A "casual bullshit" is játék, és ha eladják, bevételt generál.

Itt azt kell tisztázni, hogy akkor most téged csak a HC játékok érdekelnek -> viszont ez esetben sok korábbi vitát is revizionálni lehetne, hiszen a PC-n is sok a "casual bullshit" szintű sikeres játék, lásd például Sims sorozat.

Viszont szabadjon megjegyeznem, hogy ha a topic szigorúan vett témáját akarjuk nézni, akkor azért sok, nagyon sok téren hibás ez a megközelítés. A PC exkluzívok közül miért maradt ki a Rift? A besorolás miatt kimaradt sok olyan játék, amely nagy játékostömeget mozgathat meg, és jelentős bevételt generálhat, ám nem fér bele a besorolásba, mint a World of Tanks például, és miért marad ki a WoW, amely a folyamatos bevételszerzés ékes példája. A konzolok terén én legalább ennyire kiváncsi lennék, hogy teljesítenek az Indie játékok. A PC "független" játékfejlesztőinek a konzolra való átcsalogatása ugyanis (szerintem) az egyik dolog, amit mind az M$, mind a Sony nagyon szeretne. Hiába kis pénz, de sok kicsi sokra megy, és számukra (ha kész a kereskedelmi modell és az online disztribuciós rendszer) kvázi alig kerül pénzbe, míg pénzt fialhat.