Zeitgeist - Korszellem
  • Balumann
    Ezzel én őszintén szólva nem teljesen értek egyet, az tény, hogy sokan könnyebben elfogadnak egy más magyarázatot az életre, hogy újjászületünk, vagy Isten mellé kerülünk, meg ilyenek. Én nem ítélem el az ilyen nézeteket, csak az egyházat. Másik témánál is írtam, ha Isten lenne, akkor az egyházat vszínűleg az első 1000 évében eltörölte volna, mert amiket tettek nem az emberek érdekeit szolgálta, és most sorolhatnám ezeket. Az egyik legmegdöbbentőbb szerintem, hogy nagyon sokáig a házasság sem számított szentségnek (kb. 1300-ig), a nőket gyakorlatilag megalázták gyóntatáskor [G. Duby: A nő a középkorban], de ott van az inkvizíció, keresztesháborúk, stb..

Most kezdtem el megnézni a Zeitgeist 2. részét (nem az 2/1 -et, hanem a teljes 2. részt). A 3. részhez képest is sokkal egyértelműbb, részletesebben bemutatja a rendszert, a bankok működését. Ez a rész az, amit szerintem kötelezően meg kellene nézni mindenkinek, ez már gyakorlatilag tényleg nem egy összeesküvés elmélet, hanem a jól látható valóság sajnos. Nézze meg mindenki.