• NEXUS6
    #22
    Az a helyzet, hogy az Euban még mi ismerjük/kezeljük a legjobban a Ruszkikat. A Nyugatiak zsigerből félnek tőlük, a kelteurópai országok meg általában zsigerből utálják őket.

    Igen nem vagyunk egy súlycsoport, de minimum egy korrekt nem nagypofájú, de nem is benyalós hozzáállást ők is megérdemelnek. (Függetlenül attól, hogy a Szovjet/Orosz vezetés az elmúlt 150 évben hány orosz/nem orosz ember halálát okozta.)

    És igen is fel kell nőni, ha a magyar politikus nem képes Brüsszelben érvényesíteni a mi érdekeinket, akkor azzal egész Európa jár rosszul. Egy korrekt Eu-Orosz együttműködésben hatalmas potenciál lett volna, amit mostanra sikerült nagyjából eljátszanunk. És el is jutottunk a bizalmatlanság olyan fokára, hogy miközben továbbra is egész Európa függ az oroszoktól, az oroszok közben többször bepróbálták az "energia fegyvert" még ha nem is közvetlenül bennünket céloztak vele.
    De intéztek már cyber támadást Nato ország ellen, mint ahogy most Grúzia megtámadásával katonailag is felléptek EU/USA érdekszférába került ország ellen.

    A maci felállt, amit nem nekünk köszönhet, és ráadásul mérges is, amit sajnos részben igen. Jobban is alakulhatott volna ez a szitu, sokkal jobban!