Felértékelõdik a szénbázisú áramtermelés

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
Én pont tegnap hallottam a rádióban, hogy Makó környékén 6km mélyen akkora földgázmezõt találtak ami több mint 120 évre önellátóvá tudná tenni Magyarországot földgázt tekintetében. Remélem ezt nem adja el az állam.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

NEXUS6
Bõvítsék a szénalapú energiatermelést az OK. De használjanak új technológiákat, gyak zéróemisszós fosszilis erõmûveket lehetne csinálni.

Szóval diverzifikálni kéne az energiaforrásokat, mert az tényleg nem jó hogy csak az oroszoktól függünk. Sajna a Grúzok kaptak most egy kis '56-ot, ami azt jelzi, hogy a nagy orosz medve az utóbbi évtizedekben nem alakult át báránnyá. Az európai országoknak egyenrangú félként kellett volna kezelnie az oroszokat az elõzõ évtizedekben és akkor most nem kéne attól félnünk, hogy az oroszok most, hogy az olajból meggazdagodtak, már esetleg úgy kezelnek minket ahogy eddig mi õket.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Pont az ilyen gondolkodású emberekkel van a baj minte.

Az, hogy neked eleged vn a szélerõmûvekbõl, nem ok arra, hogy külföldi cégek fejõstehene legyen az ország.

Igazából pont fordítva van, mint ahogy az látszik. A te véleményed nem a sajátod, ez onnan látszik, hogy ne ma saját érdekedben szólsz.

A tudósokat senki nem kergeti sehova. Akár milyen furcsa csodára õk sem képesek. A technológiai szinvonal adott, azzal kell bánni.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Van benne valami amit mondasz mert szerintem is valahogy úgy lesz, csak kicsit elegem van már a sok széntüzelésbõl. Valami új is jöhetne már, meg nem kéne a tudósokat elkergetni. Bár az is biztos, hogy új technológiákat nem olyan egyszerû kifejleszteni meg egy kis pénz se ártana hozzá. Nekem csak annyi a bajom, hogy szerintem ez az egyszerûbbik megoldás és általában mindig ezt szokták választani. Az is igaz hogy nem Magyarország a legnagyobb szennyezõ pl Kínához képest, de én mindig úgy vagyok vele, hogy sok kicsi sokra megy. Hát igen a szörnyû valóság az az, hogy jól is jön ez a kis szenecske még ha nem is tetszik.

Egyébként egy korszerû szénerõmû már nem annyira vészesen szennyez mint a régiek.
Én örülök neki, hogy vannak még értelmes emberek az országba, akik ki akarják használni a lehetõségeiniket.
Sajnos az emberek nagy részének elég jól átmosták az agyát ahhoz, hogy nehéz legyen talpraállni.

A külföldi tõke befolyása annyira magas az országban, hogy nem tudunk fejlõdést produkálni. Ha mindíg mások érdekét szolgáljuk, örökre senkik maradunk. Minden lehetõséget ki kell használni ami a függetlenségünket erõsíti. Ha mi is megtehetnénk, hogy befolyással legyünk más országok gazdaságára itt is beindulna a gazdasági fellendülés, és az energia egy nagyon jó eszköz lenne erre.
Csak az a baj, ha ezt észrevennák a ruszkik kitörnék a nyakunkat.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Szép álom, de ha a világ összes geotermikus energiáját felhasználnád, az is lepkefing az energiaszükséglethez képest.

Hah...
Most gondolj bele, oroszországból jön a gáz, az olaj, az urán, minden...
Lehet hogy a szénerõmü környezetszennyezõ, de ha a szén magyarországon van akkor máris csökken az orosz befolyás egy kicsit. Ennyi.

Hidd el nekem a következõ 10-20 évben az eu ész nélkül fog áttérni mindenféle olyan erõforrásokra, amikkel enyihetni tudja azt hogy a hagyományos nyersanyagok felett nem õk maguk rendelkeznek.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Nem értem mi bajotok a szénnel.
Magyarország nem számít nagy szennyezõnek, még fajlagosan sem.
Ez egy jó altarnatíva nekünk, egy kicsit enyhülhetne az orosz befolyás.

Véleményem szerint itt nem is szabadna megállni. Újra kéne indítani a Bõs-Nagymaros projektet, amit a hozzánemértõ idióta tömegek leállítottak annak idején.
Továbbá bõvíteni kéne paksot, és minden helyre ami arra alkalmas atomerõmûvet kéne építeni.

Kiegészítésnek persze jó mindenféle alternatív energiaforrás is, ezeket is nyomatni kéne.

Ha ezt sikerülne véghezvinni, nem gyengén jól állna a gazdaságunk. A sok cigány is a segély helyett mehetne betonozni, lenne munka bõven.

Az a gond, hogy a terjeszkedés az energiaszektorban költséges mulatság, és akinek van erere pénze, az nem kishazánkat fogja tuningolni.
Ezért kéne egy kis vérengzés, meg hatalomátvétel. Ha én diktátor lehetnék politikai alapon bebörtönözném a fél országot, és a rabokkal felhúznám az összes erõmûvet ingyen. Ha ez meglenne jöhetne a szabadság és gazdagság...

A széntûzelés a legfejlettebb energiatermelési módszer, nem tudtátok <#nyes>! Bár kicsit szánalmasnak tartom hogy nem akarnak újfajta erõmûveket építeni. De igaz még sok szén van a föld alatt, szal nem tom miért nem örültök, majd csak megfulladunk <#vigyor>!

mikloss
Ahelyett, hogy rágyúrnának a geotermikus energiára amiben úgyis gazdag Magyarország...

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minõség 1989 óta.

kisgabo
10 év alatt 800 milliárdot egyesek simán ellopnak... :)

egyébként, valszeg az orosz gáz lesz az áramunk alapja 10 év múlva, csak bele ne dögöljünk...

Kérdés, hogy úgy is megéri-e termelni, ha az állam nem ad ingyen CO2 quotát, hanem a szabadpiacon kell megvenni...
Legalább 5 év az engedélyeztetés, 5 év az építés, tehát ha ma döntenének róla, 2018-ra már meg is valósulna. Persze ehhez az is kell, hogy legyen egy befektetõ, aki hoz 6-800 milliárd forintot, hogy mindezt megcsinálja.

YAY \o/ még több szenet a légkörbe... úgysincs még elég...

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

kisgabo
belenyomjuk a levegõbe azt a kevéske szenet... dejó.

paks-ot bõviteni?

← ElőzőOldal 3 / 3