• SaGa Jr
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Miután megszerezted az IFF-et és beraktad, aztután mondja EDI hogy most csak a shuttle-al tudsz menni mert gebasz van és nem teljes értékű a hajó.
    Na itt ha felvettél mindenkit és lojálisak is (nem automatikus a dolog mindenkinél csak attól, hogy megcsináltad a feladatát, mert például Jack és Miranda ugye egymásnak ugrik azután hogy mindkettőjük feladata teljesítve lett és ha teszemazt M mellé állsz akkor Jack ugyan átöltöztethető, de míg meg nem békíted addig nem lesz lojális), akkor mindenki beszáll a siklóba.
    Ha nem az valaki akkor elméletileg (legalábbis ez volt az eredeti elképzelés állítólag és ezzel az infóval találkoztam már a Bioware fórumában is) nem száll be és mikor betámadják a hajót a collector dögök akkor reszeltek az illetőnek. Ezt nem tudom tényleg így van vagy sem, mert nálam minden beszerezhető delikvens megvolt és mind lojális is volt, szépen ápolt lelkivilággal.

Fontos az is, hogy attól mert lojálisak, nem árt ha motiváltak is. Értem ez alatt azt, hogy beszélgetni kell velük miután lojálissá váltak aztán is. Időnként lesz még közlendőjük, ha nem is közvetlenül a feladatuk kitárgyalása után, hanem teszemazt pár szintlépés múlva. Ha ilyen beszélgetések során barátságos vagy velük az kihat majd a végső teljesítményükre. Szóval összetett dolog ez...

Ez persze az elmélet. Sokat számít a egyének felszereltsége, hogy mi minden van kifejlesztve, mennyire szívósak, stb. Legion például szinte elpusztíthatatlan ebből a szempontból (plusz ezek szerint marad melletted ha akarod ha nem mert érdekelt abban hogy megmaradj, meg aztán a collector bagázsnak amúgy sem kéne).

Nálam a beküldött tech spec sosem kapott találatot az ajtó becsukásakor látható videóban. Mindig a második team vezére kapott lövést ebben a jelenetben de egy laza félmondattal elintézte a dolgot (szép is volt látni hogy egy kisebb hadseregre való társunk (mellesleg mindegyik assault rifle-el a kezében) lövi a gaz ellenséget.

A beküldött technikus egyszer sem került veszélybe, Tali jól fel volt szerelve és egyszer sem kellett addig várnia, hogy az állapota csökkeni kezdjen a csőben, meg aztán le is tisztáztuk még a bevetés előtt az érzelmi dolgait.

Úgy látszik nálad a létszámhiány volt az egyik döntő dolog az elhullásokban és talán a lojalitás hiánya is beleszólhatott. A felsorolásodból hiányzik pár név.

A csövezésnél nálam ment egy tech (kipróbáltam Tali-t és Legion-t is), mellettem (infiltrator karatker) meg ott lebzselt Samara és Zaeev. Előbbi jól lő, szívós és biotic területen is príma, míg a másik jól lő és a közelmerészkedő ellenfeleket megsütötte a gránátjával. Eközben én bőszen támogattam őket smash (miranda spec skill-je amit felvettem tőle) és a gyújtogatós (incinerate) tech skill bevetésével meg sniper csúzlival. Figyeltem hol tart a tech és ennek megfelelően vagy gyilkoltam vagy rohantam a következő nyitóhoz. A többieket vezette Garrus, mellette ott volt Miranda, Jacob, Jack, Legion/Tali (attól függ melyik babrált éppen), Mordin, Grunt, Thane. Így nem esett bajuk.

Csináltam egy olyan próbát is, ahol csapatvezérként Jacob szerepelt, minden mást hagytam ahogy volt. Végeredmény az lett, hogy Garrus meghalt a második összecsapásban (pedig ő vezetett), míg Mordin-t is elintézték menekülés közben (miután lezúztuk a Reaper-t menekülés közben láttam a hulláját). Mikor Zaeev vezetett egyszer is, akkor mindjárt 3 hullát sikerült gyártania teljes létszámnál (Jack, Mordin és Thane halt meg). A végére meg ő is megpusztult menekülés közben (pedig benne volt a gyilkos csapatomban mégis meghalt).

A buroknál ki lett próbálva Jack és Thane. Mindkét esetben a csapatomban ott volt Samara aki igen aktívan védte őt, miközben a másik kísérőm meg gyilkolt. Nem lett semmi baja Jack-nek (igaz az ő kis lelkivilágát is helyre kellett tenni, emiatt húzódott nagyon sokáig részben a játékidőm, mert muszáj voltam valahogy növelni azokat az átkozott Paragon pontokat mert amikor besértődött csak max értékkel lehetett megnyugtatni és lojálissá tenni, mondjuk emiatt kellett egy retrain is hogy másmerre specializálódjak). Jack jobban mutatott a videóban, Thane az hűvös és nyugodt marad végig.

Mondjuk így utólag belegondolva lehet az sem mindegy, hogy mikor elmegy a karakter kinyírni a bébi reaper-t, akkor előtte milyen stílusban szól a többiekhez (akiknek maradni kell és feltartani az egyenlőre zárt ajtón majd betörő ellenséget). Ha a felső (jófiús) válaszra nyom az ember akkor érdekes mód nincs vagy sokkal kisebb lesz a veszteség. Míg az alsónál megnő a veszteség lehetősége, de lehet kapni plecsnit. Mikor abszolút nem volt veszteségem és jófiús válasszal buzdítottam harcra a többieket akkor nem kaptam meg a Missing in Action plecsnit, míg ha keményebb hangvételű szózattal lettek beküldve, akkor utána megkaptam. A rossebb se érti ezt.