Kicsit elbaxtam a végére, amikor begyűjtötték a legénységet elkezdtem tökölni mellék küldikkel, hogy kimaxoljam a játékot. Nem is nagyon maradtak meg szegények.
Amúgy anno volt a Homevorld c. játék ott elég jól lehetett azért 3D-ben küldeni az erőket. Dúrva, hogy mennyire egyszerűsödnek a játékok.
Sajnos a ME sorozatot sem tartom igazi RPG-nek. Egy kalandjáték, az átlagból toronymagasan kimagasló sztorival.
Pályák többsége a régi nagy dungeonos rpg játékokhoz képest mosolyogtató. A harc sok embernek sok, de ha egy UFO/X-com vagy Jagged Alliance 2-t nézzük akkor mondhatni primitív módon leegyszerűsített. (Pedig ezzel az idő stop + kiadom a parancsot dolgon még az ME-ben elég sok kihasználatlan tartalék van).
A karakterek fejlesztése egyszerűsödött, de valójában az első részben sem volt több). A fegyverek fejlesztése viszont teljesen kimaradt, bolygófelszínen mászkálás detto.
1-2 dologban játékmenetben minimális előrelépés a ME2, de mint rpg hatalmas visszalépés, sajna.
Ennek ellenére jobb játéknak tartom, az ME1-nél.
Jó kérdés merre megy a BW. Sajna úy tűnik felvette a trendet a primitivesedés, "majd júzer úgy is megveszi DLC-ben a játék második felét, ha teccik neki" irányában.
Szerintem is kéne már a pofon, hogy visszaterelődjön kicsit az arcuk.