Én nem meggyőzni akarom arról, hogy használjon linuxot. Akarja a halál. Csak azt akarom valahogy megértetni vele, hogy alaptalanul és tapasztalatok nélkül szidja a rendszert. #290-ben írta: "Mondtam: unom már a "használj linuxot" dumát, mikor egyszerűen nem alternatíva"
Erre pedig válaszoltam, hogy igenis alternatíva, nagyban függ attól, hogy mire használják. Idézem magam #273ból:
"Én nem mondom h szar a windows, csak azt, hogy van nála jobb is. Bár ez nagyban függ attól, hogy mit csinálsz. Én pl wowozok, audiót és videót vágok (hobbi+családi felvételek), képeket szerkesztek, rendezgetek. Néha meg beficcen egy kis office is. Ez nekem tökéletesen megy ubuntu alatt, olyan gyorsan mint egy friss xp telepítéskor. Csak ez nem lassul be. Mióta is? Másfél éve kb."
#294ben írtam:
"Én pl nem csak irodai szinten használom (#273-ba leírtam mikre), és mégis megfelelő alternatíva. Irodákba ennél jóval kevesebbre van szükség. Jó, természetesen itt nem arra gondolok, ahol direkt specifikus programokat használnak, hanem olyanokra, ahol tényleg csak office, e-mail, és net kell. Nem utolsó szempont az se (saját tapasztalat alapján), hogy nem lassul be a rendszer X idő után, mint winnél."
Szóval én egy szóval sem fikáztam a windowst, csak az nem tetszik, hogy alap nélkül állítja, hogy nem alternatíva, pedig rengeteg helyen remek alternatíva.
csótányos példa picit átfordítva:
Attól, hogy te nem tudsz megtanulni olvasni, attól még alap nélkül nem állíthatod azt, hogy az olvasás rossz dolog.