• kvp
    #22
    "Az a kérdés melyik lesz előbb. A központilag szabályozott közlekedés, vagy hogy minden ember chip-et kapjon a bőre alá. Egyikből sem kérek. Tessék megtanulni vezetni, és megtanulni közlekedni."

    Az autok automatizalasa hasznosabb es nem valthato ki mas technologiaval, csak legfeljebb tomegkozlekedessel. Mint azt irtam, az emberi reakcioido eltavolitasa a rendszerbol sokkal hatekonyabba teszi a kozlekedest. Ezt nem lehet megtanulni, mivel az ember soha nem fogja latni egy tobb kilometeres kocsioszlop elejen torteno dolgokat, ami miatt most szukseges a kovetesi tavolsag hasznalata. A stop tablakrol, a sebessegkorlatozo tablakrol es a jelzolampakrol nem beszelve, amiket ugyancsak el lehetne hagyni ha minden auto automatizalt lenne es tudna hogy merre, meddig es milyen modon lehet eljutni. Jelenleg ugy nez ki, hogy az automatizalt autok alternativaja az autok kitiltasa es a tomegkozlekedes kotelezove tetele lenne. Ez utobbi kevesbe tunik jo otletnek, bar sokkal kornyezetbaratabb megoldas. Az autok/kamionok varosok kozott kotelezo vonatra pakolasa sem rossz otlet, bar sokan elleneznek.

    ps: Csipbol en sem kerek, de ezzel igy van jopar ember. Leteznek sokkal egyszerubb, stabilabb es jobb megoldasok is. (pl. szemelyi igazolvany)