Falatka2003#87
"A kritika tetszik, de azt nem hiszem el, h 1 kepregenyadaptaciobol kibsztt yo film lesz.. lehetetlen."
Én is így voltam vele. Ha valaki gyűlöli a latexben röpködő, vonatdobáló-robbantgató "szuperhősöket", akkor az én vagyok. Képregényfilm alapból 0-ról indul nálam és általában hozza is ezt a szintet (igen, a Batman: Begins is...).
De b+, ettől lehidaltam. Ledger tényleg maga A GONOSZ. Nem papírmasé képregénygonosz, hanem A GONOSZ. Félelmetes volt és bámulatos. Amit sajnálok, az Joker eredettörténete, de ha csak úgy sikerült volna, mint Hannibal-é vagy Batman-é a Begins-ben, akkor nem is baj, hogy nincs róla szó.
Ja! És aki ezt szinkronnal akarja nézni (ha lesz szinkron), az egyáltalán ne nézze meg! Ez egy jó tanács. (Mellesleg aki nem tud filmet felirattal megnézni, mert nyűgnek tartja, az ne is próbálkozzon ezzel a filmmel. Nem fogja érteni. Komolyan. Nem mikrohullámú vízpárologtató csodfafegyver van benne, ami csak a csatornából párologtatja a vizet, sehonnan máshonnan és semmi másban nem tesz kárt (BLAH!) mint az előző részben. Itt egyrészt kőkeményen valós motivációk vannak: kinek pénz, kinek káosz, kinek rend.)
Az pedig, hogy Batman végül felvállalja, hogy az emberek gyűlöljék azért, amit nem tett, hogy megvédje egy olyan ember emlékét, aki megérdemli, mert csak áldozata lett egy gonosz játszmának, az nagyon ottvolt a végén.
Le a kalappal. Ha nem is "minden idők legjobb filmje", de egy 9/10-et én is simán kiszórok rá.