herlius#153
zberta, szinte mindenben egyetértek veled. A film szerintem túl hosszú. Kb. az első 1 órán halálra untam magam. Rengeteg a párbeszéd. Vannak akciódus részek is (nem mintha ezeket hiányolnám nagyon), de a film hosszához képest kevés ebben a műfajban. Értem én, hogy a karakterek kibontása miatt van szükség erre a terjedelemre, de szerintem még így is jónéhány elnagyolt rész, karakter maradt a filmben.
Gyllenhaal valóban nagyon gyenge (és nem csak külsőleg, az alakítása is erősen közepesre sikeredett). Kicsit fanyalogva néztem, hogy a nappal még szőke bombázókkal flangáló Wayne estére már a kicsit "csúnyácska" csajra "izgul rá". Na ne mááááá! Ilyen még a hétköznapokban sincs, egy Batman-ben meg főleg kicsit izzadságszagú a dolog.
Aaron Eckhart és Heath Ledger valóban nagyon jók. Míg utóbbi jó játéka az előzetes várakozásoknak megfelelően nem lepett meg, az előbbié igen. Számomra ő volt a film valódi pozitívuma. Nagyszerű alakítás, remek választás volt erre a karakterre. Joker is lenyűgöző, bár Two-Face-el ellentétben talán neki könnyebb dolga is volt. Egy érzelemmentes pszichopatát kellett alakítania, ami szvsz könnyebb feladat volt, mint a sorozatos lelki fordulópontokon átmenő Dent megformálása. Azt pedig, hogy Ledger lejátszotta volna Jack Nicholson-t ÉN kérem ki magamnak. Szó sincs róla, teljesen más karakterekről beszélünk, amit mindketten a lehető legprofibban formáltak meg.
A többiek viszont az átlagot hozták. Alfred és Fox is kevesebbet szerepelnek, kevésbé is szinesítik a filmet. Gordon felügyelő is kicsit csalódás számomra az előző részhez képest. Batman pedig már az előző részben sem tetszett. Lehet, hogy ez valami személyes antipátia, de nekem nem jön be ez a Christian Bale-féle Batman. Főleg a nappali jeleneteknél nem érzem azt, hogy ez az ember bárkit is darabokra tudna szedni éjszakánként. A fura éjszakai orrhangja pedig még röhejesebbé és hiteltelenebbé teszi számomra.
Aki még nem látta, az mindenképpen nézze meg. Jó film, bár nekem kicsit csalódás volt. Viszont pont a rengeteg párbeszéd miatt a gyengébb angoltudásúaknak nem lesz egy nagy élmény a sok feliratot olvasgatni a moziban. A látvány egy része ugyanis így elvesződik.
Szerintem: 10/7.5