dronkZero:
Bocs az összevisszaságért, de úgy írom ahogy eszembe jut.
Szerintem Joker verte át, de nem értem, miért nem mondta ezt el Dent/Kétarcnak. Azt hittem, hogy én néztem félre, de szerintem Joker verte át.
Repülő, kamion, igazad van.
Rendőrségi rádió: itt annyira nem ez volt a lényeg. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de pont az volt a lényeg, hogy Rachelt választja - és mégsem. Nah mindegy, engem annyira nem aggasztanak az ilyenek. (a repülő pl engem is szíven ütött... szörnyű, de mindegy)
Az egyiket mentheted meg témának szerintem semmi köze nem volt a Mátrixhoz - részben mert ott nem teljesen arról volt szó, részben pedig mert nem hiszem, hogy azt akarta - volna - másolni Nolan. Először is ez a Mátrixban - urambocsá - gyengén sikerült. Másodszor, ahogy már mondtam, ez nem ugyanaz a szitu. Harmadszor pedig itt - ismét - az volt a lényeg, hogy választani kelljen. És mellesleg szerintem, hát hogyismondjam, megér egy pirospontot, hogy volt merszük mnden további nélkül kinyírni Rachelt (egyáltalán úgy hívták? pf). Másrészről elég szánalmas, hogy ezt pozitívumnak tekintem. Alapvetőnek kéne lennie, hogy nem félnek kinyírni egy karaktert. Na de ezt ejtsük.
Azért ejtsük, mert fogalmam sincs, hogy mi volt benne az eredetiben, és mit tartottak meg, mit nem. Pl ha Rachel meghalt ott is, akkor gondolom egyértelmű, hogy itt is meghal. De én nem emlékszem, rég láttam.
(Másrészt nem emlékeztem Harvey Dent nevére, Kétarcéra viszont igen. És amikor az ajánlók ezeket kapcsolatba hozták, engem megfosztottak egy nagy meglepitől. De ez más kérdés, azért van zárójelben)
Na, vissza hozzád: Igazad van az észrevehető dolgokkal, de ebben szerintem semmi rossz nincs. Úgyértem... Szerintem mindenkinek feltűnt a fájóshasú pali, bár én nem gondoltam bombára. Az viszont amúgyis tök egyértelmű volt, hogy Joker még onnan valahogy kimegy, szimpla időérzékből. És a film hangulata miatt végig mondogathatnánk, hogy "I'va got a baad feeling about this" (Han Solos hangsúllyal is akár) ezért - számomra - kevésbé zavaró volt ez a pár... valami. Az az izé az ablakban nekem is feltűnt - sőt, meg is állt rajta a kamera. Szerintem ezek egészen biztos, hogy direkt dolgok, és nem hiszem, hogy az általad faszagyerek-érzésnek nevezett dolgot keltsék, hanem azt a rossz előérzetet. Persze az, hogy ez neked tetszik-e, az teljesen ízlés kérdése, ezért ezen nem is érdemes vitatkozni, csak azt mondom, hogy biztosra veszem, direkt voltak láthatóak ezek a dolgok. Mellesleg nekem nem jött át (:P) hogy mi az az ablakban, és tetszett, hogy rálőttek Batmanre. Az pedig szörnyű volt, hogy Batman nem vette észre azt az izét, az ablakban. Engem az jobban bosszantott.
Kétarc félarca nekem is gáznak tűnt, örülök, hogy nem vagyok egyedül.
A Batmobillal túllőtte a célon. Már nem hihető, pedig pont erre építkezett az első rész.
Viszont szeretném felhívni rá a figyelmed, hogy minezek a szájbarágásokról alkotott véleményed ellenére kicsit negatív felhangot látok bele a 136-os kérdésedbe... Most akkor az is baj, ha nem egyértelmű, meg az is, ha igen? Ne haragudj, hogy kötözködök, de magad ellen beszélsz ezzel.
Scarecrow pedig le lett sittelve az eleje felé, aztán a rabos hajón volt még látható.
Ezektől pedig tök függetlenül: Christian Bale nagyon jól nyomta mind a kettőben, szerintem. Nem a Batmanre gondolok, ugyanis - no offence - színészi tudás nélkül is lehet jól játszani egy maszkos, verekedő ürgét. Oké, lehet, hogy túlzok, de a lényeg a lényeg: Bruce Wayne szerepében... hát nagyon jól nyomja a gazdag ficsúrt - ami ugye a filmben is megjátszott szerep. A Lamborghinis jelenetnél, amikor azt kérdezi, hogy "Should I go to hospital?" (vagy lehet, hogy do you think I should go to hospital, vagy bármi ilyesmi), na az... Az csodás volt, komolyan mondom az egyszerűen nagyon vicces. Szuper. Szerintem.
Ja, és tudom, hogy ilyet nagyon szörnyű mondani, de nekem az jutott eszembe, hogy Heath Ledger died like a hero... Bocsánat, és minden tiszteletem az övé, de akkor is ez jutott eszembe. Isten nyugosztalja.