• dronkZero
    Na akkor.
    Leszögezném előre, hogy szerintem is jó a film. A pozitívumokat már mind leírtátok, H.L. tényleg egy vadállat, a többiek is jó munkát végeztek.
    Innentől spoiler hegyek.

Viszont van pár apróság, és ugye az ördög a részletekben lakozik...

A legrealisztikusabb Batman-film. De maradjunk is ennyiben. Relatíve valóban egész realisztikus, de nagyon távol áll a reálistól. Azt vártam, hogy akkor talán nem lesz benne effektív faszság, a Beginsben talán nem is volt, de ebbe azért csak sikerült belerendezni párat. Először ott dobtam el az agyam, mikor Batman "felszállt" a repülőre hongkongban, amikor elrabolta a kis sárgát.
    Másodszor mikor egy 40 tonnás kamiont fejreállított három villanyoszlop.
    Most tényleg, ha már ennyire kínosan ügyeltek a realisztikusságra, akkor ezt a két jelenetet most miért így kellett?
    Oké, lehet, hogy a hype vezetett meg, és most eltúlzom a problémázást, de a várakozásaimhoz képest ez kevéske volt. Denevérfül is béna.

Nem jött be a "csak az egyket mentheted meg" téma sem, egyrészt nem olyan rég, Mátrix2-ben ellőtték ezt már, másrészt az sem túl hihető, hogy nincs egy rohadt rendőrségi rádió vagy mobiltelefon az egész rohadt városban. Ott nem kellett embereket pogácsára verni, csapdákat hatástalanítani, rejtvényeket megoldani, oda kellett menni, kihozni az embert az épületből. Nem kell Batmannek és Gordonnak személyesen odamenni, "helló, Józsi, menj ki a 52-250-be, hozd ki a ribit!".

Kicsit hullámzó Joker(és a forgatókönyv) teljesítménye, néha meglepő, néha tökéletesen kiszámítható. Amikor lesittelték Jokert, és a nagydarab haverja először vernyákolt, hogy baja van a belével, mondtam havermak, hogy lesz itt még emberből készült bomba. És lőn...
    Végén a bohócos-túszos átverés is teljesen egyértelmű volt, még mielőtt kifejtették volna a szitut.
    Temetésnél is kiszúrtam a konyhai időzítőt...
    (Ezek lehet, hogy szándékosan vannak így, hogy most örülhessek, hogy milyn faszagyerek vagyok. Nekem azért jobban tetszett volna, ha inkább meglepi.)

Attól a hozzáállástól is herótom van, hogy "minden filmbe új betmobilt, az kell a parasztnak". Jó, oké, nem teljesen új, az autóból "keletkezik", de akkor is.

Enyhén Daredeviles beütésű "denevérfülek" is kissé gáz.

Kétarc szétkúrt fele nagyon gáz. Főleg a szeme, ami persze nem égett meg, meg szemhéj nélkül is köszöni, jól van. Érdekes.

Jó, persze, apróságok. Nekem mindenesetre rontották az élményt.

És akkor némi spekuláció a köv. filmre vonatkozólag:

Úgy fog járni, mint a Holló, Bandon Leevel. Elég kemény, hogy mindkettő darkos kultfilm, mindkettő festett arcú karakter, és mindketten hatalmasat alakítanak benne. Ennek ellenére a Holló 2 hollója egy béna B.Lee utánérzés, esetlen, próbálja másolni a gesztusokat, a mozgást, de sajnos ez látszik is.
    Joker szerintem ugyanígy fog járni sajnos.
    Ez az új Batman-sorozat pontosabban követi a képregény, mint az eddigiek, Batman-Joker, Rend-Káosz örök harca, nem bírnak egymással. Nem ölték meg, egyértelműen visszatér még. Ez Kétarc-kinyírós rész volt.
    (Burtonnek pont azt rótták fel sokan, hogy megölte Jokert és így szemen hugyozta a képregényt, szerintem Nolan ezt a hibát nem követi el. Bár Burton mentségére legyen mondva, hogy az első mozifilm volt, így volt az kerek, nem lehetett tudni, lesz-e folytatás, meg amúgy is inkább a "ki teremtett kicsodát?" kérdés felé vitte el a filmet)

A zsarolós csóka, hogy is hívták? Na mindegy, a következő részben szerintem Rébusznak fogják hívni. Az passzol, hogy a Wayne vállalatnak dolgozik/dolgozott, meg ugye "jó a számokkal". Bár nem Edward Nygma a neve.

Scarecrow hol volt a filmben? Első 5 perc? A legelejéről lemaradtam...

Na elsőre ennyi...