L3zl13#43
"Ironikusan valaszoltam, hiszen kb te is ezt csinalod, jah, hogy te ironizalhatsz, aham, oke, es mas miert is nem??"
Én ironikusan kérdeztem, de a kérdésnek volt komoly része is. Te csak sületlenségeket írogattál.
"hogy mi vinne fel?? Komolyan kerded?? Nah akkor olvass vissza legyszives, hogy mire utaltam rea (remelem lassan csak kapcsolsz) :)"
Ezt írtad: "azt az energia mennyiseget, amit eddig "elpazaroltak" siman el lehetett volna hasznalni egy megfelelo tomegu allomasra, amelynek segitsegevel a holdrol a fold fele iranyulo "kotelpalyat" lehetett volna kialakitani"
Tehát egy (gondolom föld körül keringő)űrállomás segítségével egy a Holdról a Föld felé tartó kábel kihúzása. Egy Föld körül keringő űrállomás hogyan tudna egy Holdról induló kábelt kihúzni?
"hogy tavolodik a hold, az hogy jon ide"
Igen. Mi a franc köze van a problémához annak, hogy a Hold évente 3-4 centit távolodik a Földtől?
Ennél nagyságrendekkel nagyobb a nem teljesen kör alakú pályából adódó változás. Ez kb 40000 km havonta! Ki nem szarja le azt a 4 centit évente emellett!
"akkor talan elkepzelheto, hogy a fold gravitacios terenek hatasa a holdra valamivel jobban ervenyesulne"
Ennek meg kb semmiféle alapja nincs.
"hmmm...., akkor vegulis az uzemanyag mennyisege sem lenyeg ugye"
Ilyet ki mondott? Én biztosan nem.