Mindent az indián kultúráról!
  • Balumann
    Én most kezdtem el olvasni egy olyat, hogy "Sport és jóga, ősi hindu testgyakorlatok és lélekzésszabályozás". Bár nincs köze az indiánokhoz, azért idéznék belőle pár sort, ami szerintem is igaz.

"El kell ismernünk, hogy az évezredekkel öregebb keleti kultúra az emberi lélek rejtélyeinek, az erő és egészség természetes úton való megszerzésének, fenntartásának terén olyan ismeretekkel rendelkezik, amelyeket ma még csak tapogatózva kerülget a nyugati természettudomány. [...]
    Nyugaton talán egyetlen ember sincs, aki - hála a civilizáció áldásainak - természetes életet élne. [...]
    Alig van nyugati ember, akinek csak halvány sejtelme is volna arról a végzetszerü kölcsönhatásról, amely a test és lélek, az indulatok, kedélyhullámzások s a testi egészség között fennáll. A harag, irigység, féltékenység, hosszú bánat, aggodalom, de még a hirtelen ránk szakadó öröm is, megmérgezi, lassanként lerombolja a legerősebb szervezetet is. Ezzel szemben a keleti bennszülöttek között alig lehet találni olyan embert, aki a szó európai értelmében ideges volna. [...]"

A hitnek szerintem nincsen közvetlenül ereje. Ha abban hiszel, hogy Isten meggyógyít ugyan az az eredmény lesz, mintha elhatározod, kitűzöd célnak hogy meggyógyulsz, mert szeretnek, várnak rád.

Most is elkaptam egy betegséget, amiben másfél hétig volt beteg egyik ismerősöm. 2 napig sem tartott nálam a betegség. :) Ebben az évben 1x voltam év közben 3-4 napig beteg, pedig idén érettségiztem, úgyhogy lett volna miért lebetegednem :D (jó mondjuk az is segít biztos, hogy biciklivel járok suliba).