• rigidus
    #21
    > peldaul ikrei eddig is voltak sok szulonek es tuleltek ezeket a dolgokat

    Ha azokat veszed szamitasba akikrol tuleltek. Amig nem volt bisztonsagi ov meg legzsak az autokban addig is tulelte mindenki.

    > Olyan szinten fel ma mar mindenki mindentol hogy akar be is zarhatnak a gyereket valami dobozba 18 eves koraig.

    Nekem az az erzesem, hogy nem vagy tisztaban angliai viszonyokkal. Felni nem szegyen, megijedni viszont nagyon szar erzes. Foleg ha a sajat gyerekerol van szo. Ez pedig nem mas mint egy biztonsagi eszkoz. Magyarul: akkor van ra szukseg amikor azt hiszi valaki, hogy nincs. A biztonsagi ov meg a legzsak is ilyenek. En pl. bekotom magamat mindig, meg akkor is ha csak ket utcaval odebb megyek. Nem nagy faradsag, csak egy mozdulat. De ha valaki belemdurrant szembol javulnak az eselyeim. Sajnos arra is van esely, hogy belemhajtanak. Es ha a hulye cimboraim egojaba nem fer bele ha ovet kapcsolok, hat egyszerubb lecserelni a hulye cimborakat ne'mi felelosseggel rendelkezokre.

    En mar fejeltem ki szelvedot is frontalis utkozesnel ugy, hogy utaskent a kabatomat vettem le az anyosulesen. Ha akkor kikapcsolom hozza az ovet es nem csak lehuzom a derekamhoz, akkor most valszeg nem beszelgetunk.

    A "gyerekporazzal" meg tovabbra sincs bajom. Szinte minden heten latok amokfutokat akik autosztradanak nezik a varos legvaltozatosabb pontjait. Lakoovezetektol parkokig, jardaktol a zebraig ma mar semmi sem szent.

    Ez pedig nem mas csak egy darab ov. 3-4 m-re ki lehet huzni, gyereken rajta van a melleny, ov masik vege a derekadon. Nem kell ahhoz vezetni a gyereket vele, nyugodtan lehet o gyerek vezetgetes nelkul is. Meg a kezet is megfoghatod. Az egvilagon semmi nem akadalyoz meg, hogy ugy neveld vagy torodj vele ahogy kell. De ha teszem azt egy bevasarlokozpont parkolojaban a kocsidba pakolod be a dolgaidat es valami elvonja a figyelmedet egy ropke pillanatra, mar meg is tortenhet a baj. De ha rajta van a gyereken meg a derekadon az a vacak siman blokkol, ha a gyerek futasnak ered vagy bujocskat/fogocskat jatszani tamad kedve a parkolo autok kozott azzal sem torodve, hogy minden ket sor utan parkolohelyet kereso elbambult vagy ures hely hian hisztizo soforokre lehet szamitani. Gondolom tudod, hogy mekkora varosok es bevasarlokozpontok vannak errefele? Nem gyuszunyiek mint BP-n. Es gondolom azt is tudod meddig tart mig a szuk autok kozott utolered a gyereket. Elsosorban erre lett kitalalva.