homeless#34
"Jó kérdés, hogy mindehez hogyan szerzett jogosultságot az eredetileg fodrásznak tanult, mára a világ legveszélyesebb hackereként emlegetett férfi? A válasz elég prózai, meghökkentő, de azért nem teljesen hihetetlen: Solo állítólag egy egyszerű Perl szkripttel üresen hagyott jelszavakat keresett, és talált."
Első körben azokat büntetném meg, akik a rendszert csinálták. Milyen rendszer az ami elfogad üresen hagyott jelszót? Második körben pedig azokat, akik üresen hagyják a jelszavakat.
Amúgy szerintem vagy kamu az egész, vagy csak azt hazudja, hogy üresen hagyott jelszavakat keresett. Nem tudom elhinni, hogy 2008-ban még vannak ilyen rendszerek, főleg a nasa-nál... Bár ha jobban belegondolok, akkor a mysql se állít be jelszót a root felhasználónak, ezért ha kézzel nem állítják be, akkor üres marad, de szerintem a nasa nem mysql-en tárolja az adatait, meg nem hiszem, hogy ilyen hibát elkövetnének.
A 70 év meg vicc. Azért adhatnak neki 70 évet, mert terroristának minősítették. Ez a legújabb divat az usában.