• darph
    #71
    Na ez az ipari faszság. A mac egy jó kalapács, a win egy teljes szerszámoskészlet. Egy mac olyan mint egy xbox vagy playstation. Célhardver. Fix konfiguráció erre a fix konfigurációra agyontesztelt oprendszerrel és szoftverekkel. Mac bekapcsol, lehet rajta szöveget szerkeszteni meg képet, filmet nézni, minden másra alkalmatlan kb. De ezzel nincs is baj, mert ez a réteg használja, akiknek van pénze és helye minden faszsághoz újabb és újabb (felesleges) kütyüt venni és nem érdeklik a részletek és soha nem is fog foglalkozni a hogyanokkal meg a miértekkel. Nekik jó, mert egy univerzális írógép vagy rajzlap és még csillivilli is.

    Voltam pár ( > 2) multinál életem során. Egyiknél sem volt egyetlen mac sem, pedig nem 20 gépes hálók voltak, hanem 2-300. Szal lehet, hogy mégsem olyan jó a mac???

    A maces driver fejlesztésről meg annyit, hogy a windows driver api is public és benne van MSDN-ben 20-30 éve mégis vannak szar driverek meg amik összeakadnak meg nem működnek. Sőt! Winen van WHQL is és mégis van szar driver. Majd akkor pont az Apple driverek lesznek hibátlanok. Amúgy mesélj már Apple driver telepítésről. Mit tennél ha probléma lenne vele? Tudom a válaszokat előre:
    - nem kell frissíteni
    - a mac soha sem romlik el
    - veszek új macet, mert ez már fél éves és elavult
    - autoupdate rak fel drivert, nekem kézzel soha semmit sem kell csinálnom
    - hívok szakembert aki megcsinálja $$$ért

    Szerinted biztos valami véletlen, hogy a legnagyobb szoftvergyártók egy része a mai napig figyelmen kívűl hagyja a macet, a játékipar meg kb 99%-ban.

    A "nincs vírus" kijelentés meg perpillanat igaz. De miért??? Mert gyakorlatilag senki sem használ Applet, aki számít... Amint felduzzad a felhasználótábor és hivatalos helyen is használnak majd Apple gépeket, multiknál, állami szerveknél egyből tele lesz vírusokkal és agyon lesz hackelve. Jó példa erre az iPhone. Gyakorlatilag azonnal van/volt az oprendszer minden eddigi verziójához törés. Sokan használják, sokan foglalkoznak vele és ez az eredménye.

    Ugyhogy a mac, mire eljut a windows szintjére ugyanazokon a hibákon fog átesni, ha egyáltalán képes lesz valaha a windows szintjére eljutni.