• vajon kiki
    #102
    Lehet hogy kicsit sablonos lesz amit mondok, nem ismerem annyira a Mac-et, de tetszik az egész, főleg hogy a régi Amiga és Commodore időkben megszoktott módszerekkel , mindent ők raknak össze, a géphez az utolsó csavarig...
    (Nem biztos egyébként, hogy pl. szoftver esetében ez 100% -ig a legjobb megoldás, mert sok szoftver a valóságós evolúcióhoz hasonlóan, akkor fejlődik a legjobban, ha azonos platformon van kellő konkurenciája, namármost egy szárazföldi élőlény (PC) és a repülő életmódot folytató élőlény (Mac) egymásnak nem lehetnek konkurenciái, mert nem is azonos az élőhelyük, de ráadásul még egy jó kontinens is elválasztja őket egymástól)
    Én már a PC-khez szoktam , lehet, hogy azért nem tudnék átállni. PC-k esetében viszont -és különösen igaz ez a hardverelemkre és szabványokra- ez az "evolúció" és konkurenica viszont már nem egészséges, ellenben a szoftverezés terén kiérződik a példa , amit említettem (Linux, Windows /bár erről is megoszlanak a vélemények, mert egyesek szerint a Linux és a Windows még ha azonos helyen is "élnek" , egymásnak ugyancsak nem konkurenciái mert leginkább "szimbiózisban élnek" egymással/ )

    A legjobban az azonos életmódot folytató , azonos platformon létező és azonos dologra használható alkalmatosságok, alkalmazások konkurenciái egymásnak.. Ilyenek ugye pl.: a vírusirtók, médialéjátszók, kodekek.. stb.

    Visszatérve a Mac-re , egy idő után minden bonyolult rendszer a káosz-elmélet (és a nagy számok törvénye) szerint magába zuhan, összeomlik , illetve megroskad... Nos én nem kívánom ezt a Mac-nek (OSX-nek) és bízom benne hogy a stabil nyílt forráskódú UNIX alapok erősen meg fogják tartani az egyre növekvő felhasználói igényeket a közel-távoljövőben is.

    Mindenesetre én már túlontól PC-s vagyok még ha a jelenlegi windowsxp-n használt szkinem Macis is :)