Ötletek, praktikák, tuning
  • ladarevolution
    kontrákra reagálva:
    nagyon használat és tulajfüggő.

-Télen valami iszonyat jó gumi kell rá és term. az 50 kiló cement a csomagtartóba alapfelszereltség.
    Két telet mentem ladával egyiken téli nóném gumival, másikaon nyári Y mintás Stomillal. Mindenféle cementeszsák nélkül. Simán autózható. 3-4 hónap alatt 3 pici megcsúszás volt (amiket nem én kezdeméyneztem:) )
    kuplung+kormáyn simán megfogható volt...
    Szóval annyira nem gáz csak vezetni kell tudni....

-Esőben is képes eldobálni a farát.
    Hát ehhez már ritka szar gumiknak kell lennie, szeinrem.

-NEM megbízható! Ha szarakodik, akkor az éppen menet közben ér, helyszínen ritkán szerelhető.
    A Ladák egyik nagy előnye h egyik pillanatról a másikra nem romlanak el. Mindíg jelentkezik valami előjel az elromlás elött. Különös hang jelenség stb. A figyelmes és hozáértő ember ebből már be tudja határolni h mi fog tönkremenni hamarosan. Ha ezzel sokáig visszaélnek és nem cserélik minnél elöbb akkor szokott gáz lenni. (általában sokáig bírja még a láthatóan/hallhatóan rossz alkatrész is)

-Lámpákkal egy idő után állandóan gond van.
    nem tapasztaltam ilyet. kockáknál gyakoriak a kontakthibák => csere késes biztitáblára és átforrasztótt hátsólámpa nyáklapok ajánlottak az idősebb autóknál

-Gagyi fékek egy ilyen erős autóba... egyszerűen felelőtlenség ilyen ócska dobfékeket szerelni.
    Normális betétekkel, és jó karban lévő fékek bőven jók utcai autózásra.

-Életveszélyes úttartás a kanyarokba.
    130-al városba nem kell kanyarodni:D

-Gyári kipufógórendszer nem sokat bír. Kb. 80.000 km-nél már lehet nézni a lyukakat.
    A gyári az sokáig bírja, főleg a régebbi évjáratúaknál. (Én 01-esemen 32éves hátsó dob van(!) kerámia bevonatú belülről) Ukrán utángyártott dobok max 1-2 év.

-Imádja a rozsda. Ha úgy vigyázol rá mind a szemed fényére akkor is elkezd rozsdásodni pár jellemző helyen... kiindulási pont pl. az emelőhely, csomagtartó tető széle, oldalsó lemezek... ezért is szoktak pl. az emelőhelyhez dugót, spórolósok pezsgősdugót tenni.
    Hát igen a rozsda, ha új korában nem kapott üregvédelmet akkor tul képp tökmind1 mit csinál az ember rohadni fog csak idő kérdése, üregvédelemmel werling dobokkal kevés sólében autózással 15-20 évet kibír rozsda nélkül.

-Karburátor szintén gyenge pont.
    olyan motornál ami nincs szarrákopva és nem önti el a karbit a kartercsőből feljövő dzsuva, akkor simán jók a gyári karbik. Ajánlott karbis szakműhelyekel a gázelemzővel történő beszabályozás. Otthoni fúvókacserék nem javasoltak, általában a probálgatások alatt annyi benzin elfogy mintha be lett volna lövetve szakműhelybe...