• Soundmaker
    Sok minden igazság féligazság tévedés félreértelmezés van abban amit eddig leírtatok. Én sem tényt közöltem mikor írtam hogy hiszek egyfajta "külső beavatkozásban"...

Csupán pár kérdés. Az ember az egyetlen olyan faj földön mely technikán alapuló civilizációt hozott létre. Az exponenciális fejlődés felgyorsította a technikai evolúciót. Na de kérem... Ugyanez miért nem adatott meg más fajoknak? a lehetőségük nekik meg lett volna! elég nagy ez a bolygó (vagyis volt az őskorban), hogy más fajok évmilliókkal ezelőtt ugyanúgy technikai eszközökkel felgyorsítsa saját fejlődését. Ma még sincs más faj rajtunk kívül holott a világ csak számunkra lett kényelmesebb. A többi fajnak ráadásul még nagyobb veszélyben kell élnie, mert az ember már az ő létüket is veszélyezteti.

Mellesleg ma is vannak olyan állatfajok amelyek használnak eszközöket. Még sem történt evolúciós ugrás mint az ember esetében... (és ezt tudjuk be szerencsés véletlennek?) Évmilliók távlatából igen nehéz tanulmányozni egy olyan folyamatot mint az értelem kialakulása.

Az eszközhasználat kifejlesztése, saját biológiai hiányosságaink kiterjesztése technikai eszközökkel juttatta az embert vezető pozícióba ezen a bolygón. Mindezt valamilyen biológiai , genetikai deformáció hozta volna létre? Ha így van az eltelt évmilliók alatt miért nem volt erre példa? A feltételek adottak voltak más fajok esetében is. Valamiért a természet pusztán addig hajt egy fajt amíg el nem éri azt a státuszt amiben a túlélése biztosított. Az ember különbözik ebben. Technikai eszközökkel már réges régen túl van a túlélésért folytatott harcon, mégsem áll meg. A technikai fejlődéssel lelassult a biológiai fejlődésünk mert a technikai eszközeinkkel magunk alakíthatjuk a környezetünket az igényeinkhez.

Amiről ti vitáztatok az már mind okozat. Én arra az OK-ra lennék kíváncsi, az eredetére amely kivette az embert az állatvilágból.

Most tegyünk félre minden darwini és más evolúciós elméletet. Az élet mindig produkál valami meglepőt ezzel egyetértek. Mégis őseink életében valami nagyon megváltozott. Ha ezt az akkori környezetünk kényszerítő tényezői váltották ki akkor más fajra is ugyanígy hathatott a dolog.

Vegyük a tüzet. Belecsapott a villám egy fába, tűz keletkezett. Az összes állat elmenekül a tűz elől, de jön egy szőrös majomkezdemény amely odamegy és megnézi majd felemeli az ágat amely lángol.

Vezessétek végig a gondolatmenetet:

1. Kíváncsi
    2. Legyőzi az ösztönös félelmet
    3. Felismeri az előnyt amit a tűz jelent
    4. Használni kezdi

Mutassatok még egy állatfajt amely természetes kíváncsisággal rendelkezik a saját túlélési ösztöne felé emelkedve kíváncsi. Mutassatok még 1 állatfajt amely ezt megteszi... Manapság lehet hogy van ilyen faj mert az emberi beavatkozás kikényszeríti belőlük ezt. De ez is a túlélés miatt van így.

Nem mondom azt hogy csak és kizárólag idegen beavatkozás indított el minket a technikai civilizáció útján. De a genetika és az evolúció nem produkált még egy technikai fajt földünkön. Ha lenne még egy ilyen faj akkor szerintem nem lenne ez egy máig is nagy rejtély.