• narumon
    "TEgyük fel hogy az ufok miatt lettek az emberek intelligensek, vagy ez miatt indult el az élet a földön, stb ahogy óhajtod.
    A kérdés a következő: végeredményben ez változtat valamit, vagy csak elodázod a kérdést?"

Mi volt az eredeti kérdés? Mit odázok el? Ezt a felvetésedet egyáltalán nem értem. Mégegyszer; nem azt mondom hogy nincs evolúció, hanem hogy a mai moderne ember (tetszik nem tetszik) valami csodafolytán hirtelen változott meg. Olyan mértékben hogy ez az evolúciós elmélet szerint nem lehetséges.

"Merthogy ha az ufok tettek minket intelligensé az nagyon tetszetős elmélet, csakhogy akkor az idegenek miért lettek intelligensek? Vagy őket is valaki megokositotta? És ha igen akkor ő hogy lett okos? És igy tovább."

Azt, hogy a kintiek hogy lettek intelligensek nem az én tisztem megválaszolni, jelenleg ez a kérdés nem is foglalkoztat. Tételezzük fel, hogy evolúció folytán váltak olyanokká amilyenekké, de nem 1 millió év alatt.

"pánspermia elmélet dettó. Ha ide jött az élet akkor valahol keletkeznie kellet. Vagy oda is csak ment? Honnan? stb."

Ez már sokkal több kérdésen túlmutat nemcsak az evolúció kérdésén. Ez innentől már vallás / filozófia / stb.

"Tehát a végeredmény mindig az hogy vagy valahol véletlenül lett egy intelligens faj pl az evolució miatt, vagy pedig visszatértünk a valláshoz ami ugy kezdődik hogy isten mindig is volt van és lesz..."

Olvasd el a hozzászólásaimat.