Körökre osztott MMORPG
-
Magyarok általában magyar(os) nevű guild-eket keresnek és ebből talán csak egy van az összes szervert figyelembe véve. A hirdetőtábla eleve sz*r már évek óta, és ha véletlenül rossz helyen van a listában, lehet, hogy észre sem vesznek, mert nem kattintanak rád a sorban és egyébként így nem is látják, hogy magyar vagy.
Emellett, ahogy mondtad is, túl sokan esnek ki az első pár nap/hét után, mindenki megunja, vagy belefárad a nerf-ekbe, vagy rájön, hogy IM nélkül, szokásos casual játékstílussal porszemnyi esélye sincs magasabbra kerülni, vagy mert nem kap rögtön ingyen titán mount-ot és egymilliárd aranyat... Emellett az event-ek jó része nem EU időzónában van, a játékosok elsősorban a távol-keleti és amerikai zónákból jönnek, és az ilyen guild-ek, nation-ök sokkal könnyebben tudnak GD-t, ND-t szervezni, sokkal több esély van velük fejlődni.
Én is abbahagytam, újrakezdtem, most megint abbahagytam, mert frusztráló a sok cheater, goldspammer, a bot-ok, a fejlesztői hozzá(nem)állás, a rengeteg bug, a naphosszat craft-oló afk-karakterek tömege, a városokba magukat befészkelő és próbálkozásra rögtön hadüzenettel fenyegető guild-ek, a csillivilli IM-erek, akik mellett ócska koldus lehetsz csak, a sok drop-nerf, ami már-már megfojtja a játékélményt, satöbbi. Voltam több magyar guild-ben is, több szerveren, mindegyik kongott az ürességtől, pedig sokuknak 40-50 member is volt felvéve, akik egy login-on kívül többé sosem jelenkeztek, vagy az aktív játékosok másod-harmad-karakterei, pusztán mule céllal. Voltam több külföldi guild-ben is, a helyzet nagyrészt ugyanez volt, de több az aktív játékos és van élet.
Viszont igazán magasra sosem jutottam (lvl 83 volt a max.), mindig meguntam, mert ha csak pár naponta néhány órát tudsz játszani, nincs értelme, egyszerűen lemaradsz, és teljesen felesleges pl. FL-ben szívatni magad full +10-es ellenfelek ellen.