• Laci082
    Te se láttál még Vistát működni. a memóriakezelése fényévekkel jobb az XP-nél. Nekem most a 2GB memóriából nyugalmi helyzetben 800Mb a használt, de ebben benne van a Firefox által lefoglalt 75Mb. Ha kikapcsolnám az egyéb futó progikat, és csupaszon a Vistát hagynám, az nem zabálna többet mint 550-600Mb. Amikor még csak 1GB memória volt a gépben akkor simán elment azzal is 400Mb foglalással. De ez a nyugalmi helyzet. Ha memória igényes programot futtatok akkor a Vista az általa foglalt memória egy részét felszabadítja, így nem foglal többet mint 300Mb, ami alig több mint amennyit az XP foglalt ugyanezen a gépen.
    Amikor először felraktam, én is kételkedtem benne, de aztán kellemes meglepetésemre azonnal felismert minden hardvert, feltelepítette a drivereket. Az általam használt összes program is simán megy rajta. A végső teszt az volt, hogy a régi nagy kedvenc Age Of Empires 2-t próbáltam telepíteni (ami már XP alatt se akart gyárilag elindulni). Láss csodát: ez is szuperül működik rajta. Van egy kis grafikai hiba benne (nem dx10-re készült a játék), de az is orvosolható, ha tálcára helyezzük, majd újra visszahozzuk a képernyőt.
    Szóval nekem nagyon kellemes meglepetés volt a Vista. Az UAC is hasznos dolog, aki kikapcsolja, és az után rinyál a biztonságért az nem normális. Ez kb olyan, mint ha Linuxban mindent root-ként futtatsz, és aztán szidod a Linuxot, mert feltörték a gépedet.