• fourgee
    Áááááá, a szokásos szidjuk a Vista-t téma :). És a szereplők egy része ugyanaz :). Két gondolat jut az eszembe erről.
    1. Az asztali gépem E6300, 2GB 800MHz ram, ATi 1900GT-vel, XP van rajta, a notebookom meg T8100, 2GB 667MHz ram, Geforce 8600GT (ddr3-as), Vista van rajta. Mindkét gépen egyforma sebességűnek érzem a rendszert. A különbség az, hogy az XP mindenféle programok feltelepítése nélkül is kb. a 2. hónapban lassul valamennyit, többet kezd el tölteni, míg ezt a Vista-s gépet május óta használom, és még semmi lassulás nem volt.

2. Két dolgot hallottam: ha játszani akarsz, felejtsd el a notebookot; játszani csak XP alól, felejtsd el a Vista-t. Összehasonlításnként a fent említett két konfigot vettem alapul, az XP-s gépem másfél éves, a Vista-s meg 3 hónapos, de ugyanazok a játékok ugyanúgy futnak rajtuk. Az 1900GT és a 8600GT kb. egyforma teljesítményre (állítólag), a Vista meg hogy notebook, amiatt 2 okból is lassabbnak kellene lennie... De mégsem.

Ja, hogy nem vállalati környezet és nálam nincsenek speciális programok amik nem indulnak? Hát arról én nem tehetek, hogy a speciális programok készítői speciálisak, és speciálisan nem tudnak jól megírni egy programot, ami fut mindenen.

De tényleg, csak végre 1 konkrétumot hallanék hogy miért nem jó a Vista. Nálam gyors, gördülékeny, nem lassul be, minden fut rajta, kényelmes, és a szemnek is jó :). A Vista szidói most tisztára olyanok mint azok a szerencsétlenek, akik az XP megjelenésekor mondták, hogy soha nem váltanak 98-ról. Aztán most az általuk legjobban utált rendszert védelmezik. :)
    Győzzetek meg, hogy miért térjek vissza az XP-re, gyerünk, várom az érveket :)