• An-Dee
    Ez a Nero nagyon jó példa. Nekem 6-os van (megvettem), most van egy notebookom, amire letöltöttem a 8-as trial-t, de mivel baromi nagy volt, ezért írtam Ahead-nek, hogy ha megoldható átutalom a 6-os árát, és használhassma legálisan 2 gépen is. A válasz az volt hogy sajnos erre nincs mód, vegyem meg a 8-ast. A megoldás, hogy megkerestem az asztali gép dvd irójának cd-jét és arról feltettem egy progit, a Nero6 meg átkerült a notebookra.

Visszatérve a méret növekedésre, nem csak a több funkció az ami miatt növekszik egy OS. Itt van a Linux kernel, ami szintén egyre nagyob. Ennek részben a támogatott hardware-ek száma az ok. Gondoljatok bele hogy évente mennyi új olyan hardware jelenik meg aminek az 'alapfunkciói' biztosan támogatottak.

Én IT-s ként dolgom, nálunk XP van, azokat a gépeket amikkel privát foglalkozom azok is XP-k. Nem mondom, biztos hogy működik a Vista hibátlanul is gépeken, de pl a dhcp kliense kriminális. Idáig 4 Vistás gépből 3-on nem működött a dhcp rendesen. Utána olvastam és kiderült hogy valami olyan újdonság van a Vistában ami figyel valami flag-et amit a dhcp server küld. Emiatt ugye senki sem gondolja hogy a router-t kell lecserélni, ami 5 évve korábban lett gyártva és a Vista megjelenéséig minden OS-sel működött??

Sajnos már MS is rájött hogy a mai igények mellett nagyon sok hiba van a a Vistával, sok cég emiatt nem fog váltani. Nagyobb cégeknél 1 év is lehet átállni egy újabb OS-ra. (Ahol én dolgozom ott 50.000 ember dolgozik világszerte) Ahogy látható már leírták a Vistát, csak úgy mint annó az ME-t. Innen már csak az a kérdés hogy milyen lesz a 7-es Win.

Win vs. Linux. Minden mindenki azt várta a Linux-tól hogy olyan legyen mint a Win, de ezek az emberek nem jöttek rá hogy a Win az Win a Linux meg Linux. Erre jön a MS és megpróbál MAC OS szerű GUI-t összehozni :) én csak nevetek ezeken.

Most mit fog szólni majd Pistike? Linux-ban Win-t keresett, Win-ben meg MacOS-t kap :)

üdv