tomcsa4#32
"Már bocsi Ravkin, de aki "futtató környezetként" használja az operációs rendszerét a játékaihoz - mert ha jól látom ilyen valamit írtál - az csak hallgasson... - úgy soha nem leszel képes megismerni magának az OSnek az összetételét és képességeit - mert pont gépelgetésre meg nyomtatgatásra kellene, hogy jó legyen, a játéknak már x éve ott a konzol !"
Mond ezt a faszságot önerőből találtad ki vagy beszedtél valamit?
Most egyet értek Rawkinnal (ritka), nagyon szép wall of textet írt és (általam vélt) helyesen is írta le a dolgokat. Képzeld el eg I/o kérés ma is ugyanaz, csak éppen egyre bonyolultabbak a programok, egyre nehezebb megvalósítani az elágazásokat, kéréseket stb. Ezt is bele kell tenni az OS-be. Nem is tudom hol lennének a hardverek szoftveres segítség nélkül (lehet kéne 4 kisegítő CPU is a teljes értékű mellé).
Inkompatibilitásról meg: baromság. Az a nagy becslés (50%) is hülyeség, de még a 10% is az lenne. Igaz nem néztem meg a világ összes programját, de Arrakistorral ellentétben én használom is! Igaz félnapos használat után egymagoson nagyon be tud lassulni restart nélkül, de ez az XP sajátossága is!
És hát mivel a Windows nagyon is elterjedt a hülye Linuxszal ellentétben, ezért kell az a sok-sok (nekünk) felesleges vacak is, melyet nem is használunk illetve a kényelem szempontjából is, ráadásul a hülye userek miatt is kell ez-az. Ennyi.
Egyre többet foglaló programokra igény van, egyre bonyolultabbak lesznek és egyre több extrával szerelik fel őket. Rawkin azt mondotta gémer, akkor itt a példa: egy mai akciójáték kb 10 GB-ot foglal. Ebből legalább 4GB a videók vagy egyes esetekben még több! Ráadásul ha jönnek a HD videók meg a kutyafaszák, még nagyobbak lesznek. Az OS is nő, több minden kell bele (jönnek az új technológiás processzorok, azokkal is kell kezdeni valamit).