• bandypappa
    Az 1. genettikailag módosított sportolók a 2012-es olimpián fognak debütálni, ezt szakemberek mondták.

Gondoljatok bele: van egy tökéletes természetes adottságokkal rendelkező bicajos, akinek a vére 50%-kal több vörösvérsejtet tartalmaz, volt ilyen is, tarolt is rendesen és van egy génmanipulált ember aki ugyanilyen PARAMÉTEREKKEL rendelkezik? Az most akkor ferr, hogy az 1. ilyen előnnyel rendelkezik, a 2. meg csaló?
    Tudom hogy az emberek különbözőek, senki sem egyforma és ez valamilyen szinten előny-hátrány valaki javára.

TOUR DE FRANCE-ot nézek, mert szeretem. Az ifj. Knézy mondta, hogy szódavízzel nem gurul a bringa.

Ahogy én látom ketté fog szakadni az olimpia. A jövőben lesz egy géntervezett (ez már sokkal fejlettebb, mint a génmanipulált ember) embereknek szóló és egy "natúr" része, ugy mint most az erős embereknél (persze ott sincsenek még géntervezettek, de a Fekete Laciék natúrba nyomják).

A géntervezés sok kérdést vet fel. 1. azt hogy nem mi határozzuk meg a sorsunkat, hanem szüleink, orvosaink. A csúcsteljesímény érdekében más képességek háttérbe szorulhatnak. Tiszta Gattaca lesz az élet nemsoká, és jó hogy egy genetikailag fejlettebb emberi fajt tudunk megalkotni, de ez is sok kérdést vet fel.