• bgabor
    Én is kipróbáltam.

Szerintem nagyszerű játék lett, végre méltó folytatása a Soldiers sorozatnak, az elbaltázott faces of war után. Jó látni, hogy a soldiers sorozozat végre megfeleő minőségben került kivitelezésre, míg a konkurencia (Panzers sorozat) végleg eltűnt a süllyesztőben.

Maga a játék végre kivállóan kivitelezett, sokkal gyorsabban fut(közepes gépen is max grafikával), mint a Fow. Szebb lett a grafika is, és végre valahára a egy editort is mellékeltek hozzá, ami nagyon jó minőségű.

A nehézségi szint a Fow bénázása után végre ismét helyre lett téve, normal fokozaton már nem fogunk tudni a golyózáporban rohangálni, viszont nem is frusztrálóan nehéz, egész realisztikus (ugyebár a fowban két nehézségi fokozat volt, a nagyonkönnyű és a flusztrálóan nehéz, ennek most vége). A játékmenetben kevés újdonság van, azok viszont átgondoltak és jól kivitelezettek (pl:tetszőlegesen áthelyezhető, átméretezhető térkép)

A járműpark ki lett bővítve, hiszen a játék időkerete ezt lehetővé tette(1941-ben is játszódik pálya), nem úgy mint a FOW-ban anno, ami 1944 közepén kezdődött. A hanghatások teljesen le lettek cserélve, a zenék is jók. Az Audio rész teljesen rendben van.

És végül a pályák. Ezen a téren voltak a legnagyobb hibái a FOW-nak, a készítők érezhetően igyekeztek orvosolni a problémát, a FOW szaggatós-tömeges rohanós stílusa után igyekeztek visszatérni a Soldiers nyugodtabb pályaszerkesztési stílusához. Ennek ellenére még mindíg van néhány olyan pálya, ahol jelentősen eltúlzott mennyiségű katonát irányítunk, ez ezeknek a száma kevés, többségben vannak a kellemes mapok. Kivették az olyan, a Fowban látott irreális dolgokat, mint amikor minden második ellenség Panzerschrekkel/bazookával és MG-42-essel rohangált. A sok villogás, túlzásba vitt nyomjelzős lövedékhasználat szintén a múlté. Van észak afrikai hadszíntér is, ami egész kellemes, gyönyörű a táj.

Hadjáratokból három van, szovjet, német és amerikai(japán nincs), amelyeket sorrendben lehet csak végigjátszani, midenképpen az orosszal kell kezdeni. Vannak bonusz missziók is. Jó hír, hogy az összes missziót lehet LAN-on Cooperative-ban játszani, a játék gond nélkül megy LANon bármiféle trükközés vagy hamachi nélkül.

Egyszóval mindenképpen érdemes kipróbálni, mert a játék kivállóan sikerült, megérte várni rá!