-
Linkeltem már, a Steam topikja pikánsabb. 
Ez inkább a kiadó döntése, mint a DMS-é, nekik a frissítési/támogatási, sőt tán a multiplayer huncutsági, és promotálási oldalról is előnyösebb volna a teljes Steamworks támogatás(DLC-ről már nem is beszélve
).
Júzer szempontból meg tudom erősíteni ezt, a Gamespy játékon belüli "add a friend" bohócsága semmit nem ér, Steam barátlista, és MoW-os Steam community csoportok nélkül nagyon bajos dolog összehozni egy koordinált menetet.
Origin buli mondjuk érdekes, mármint azután hogy az 1C is a Steam irányába húzott azzal, hogy az Assult Squad és a Vietnám is regelhető a Steam kliensben, mint a Steamworks-ös játékok szoknak.
A jövőbe ugyan nem látok, de a nagy MoW helyzet a szememben az, hogy a 2006-ban a Beyt Way előállt a Faces of Warral, ami új és egyedi volt, na most az 1C ezt a játékot pofozgatja, bővítgeti kissebb-nagyobb(leginkább kissebb) mértékben, és dugja az orrunk alá minden évben 30-30 euróért, Miközben a belefektetett pénz a vélhetőleg tök minimális, mert mennyit eszik egy jó esetben tucat fős Digitalmindsoft 2 év alatt, vagy az egyébként is belsős SoftClub pár embere, mondjuk egy teljesen új játék árához képest, és mégis mindkét esetben egy 30-40 eurós játék lesz a végeredmény, úgy, hogy az új cím az teljesen bizonytalan, a MoW küldetéscsomagok meg ugyan erősen rétegigényt elégítenek ki, de van már egy stabil vásárlói bázisuk.
Összességében macerás a dolog, mert lehet hogy még egy-két ilyen kieggel kiszúrják a szemünket, de a nagy kérdés hogy egy esetleges MoW 2-re lesz-e egyáltalán fizetőképes igény. Mert persze Németországban és Oroszországban továbbra is szeretik a háborús játékokat és a stratégiákat is, de közben maga a PC játékpiac zsugorodik, és stratégiák is általában büdösek a kiadóknak és talán a játékosoknak is. Azaz ha az 1C mondjuk rászán mondjuk pármillió dollárt egy korrekt MoW folytatásra ami már tényleg előrelépés, az visszahozná-e az árát egy korrekt profittal együtt?
Persze az is lehet hogy elszálltam az árazással, és az ukránok megcsinálják napi kiló kenyérért, és üveg vodkáért is DirectX 11.1-es fincsire.
Egyébként ahogy a hírek részben írták DMS-ék épp most örülnek az új irodájuknak, kicsit fel is bővítették a csapatot, és tervezgetik a jövőt. Na most, ha ez egy esetleges MoW folytatás, akkor abból 2014 előtt nem lesz semmi, viszont a BestWay-ről sem hallottam semmi érdemlegeset a GEM3 kiadása óta, könnyen lehet hogy álmaim MoW folytatásánál kicsit sárgábban, kicsit savanyúbban, de legalább elkészül alapon már javában dolgoznak.