11549551111224877855.jpg
  • Tinman #1465
    Múlt szombaton reggel nekikezdtem Bioshock 2-nek, bele is tettem aznap 6 órát, majd vasárnap még 7-et.

Kiba. rendben van ez az FPS. Az első rész persze picivel jobban tetszett, de az, hogy Big Daddy-vel lehet tolni már eleve megadja az alaphangulatot.

Persze sok benne a scriptelt téma, de emellett nagyon sok random harc is kialakul, durva jó csatákat éltem át benne, főleg amikor a Little Sistereket kell védeni, vagy éppen az ellenséges Big Daddy-ket kell leölni.

Oltárira feldobja a hangulatot, hogy van fejlődés, vannak skillek, sőt az enemy gyengeségeit lehet kutatni és nagyon nem mindegy milyen a kutatás folyamata.

Iszonyú jó az erőegyensúly, ugye mi csak egy 1. szériás Daddy-k vagyunk, naná, hogy a sokadik generációs Daddyk nagy kihívást jelentenek eleinte.

A fegyverek szenzációs jól használhatók, ráadásul fejleszthetők és ez meg is látszik a használhatóságukon. Eszméletlen jó kombókat lehet összehozni a fegyverek és képességek használatával. Rögzíthető tornyok, CSAPDÁK, hackelhető security és rengeteg interakció a dolgokkal!

Volt már a játékban 2-3 olyan történés, hogy azt mondtam ez már majdnem epikus volt!

És a kényes linearitás kérdése is rendben van! Bár van fő cél és fő irány, el lehet szépen kószálni a pályán titkos dolgok után kutatva.
    Egyes helyzetekben döntési lehetőség is van, mely a későbbi "életünket" befolyásolja.

A hangulat is rendben van, ütött kopott, rozsdás, folyik a víz a pofánkba, füst, gőz, elárasztott helyek, kihívást jelentő változatos ellenfelek! Itt nem ződ' sün, meg kék sün' van... A boss fightok is jól kiegyensúlyozottak, jól kihasználhatók a terep adottságai.

A hangok egyszerűen fenomenálisak! 5.1-ben élvezem és néha mikor lesben állok csöpög szépen lassan a fém sisakomra a víz, majdnem kedvem lenne megtörölni a fejem. Zenék pedig nagyon megemelik a feszültséget/adrenalint... totál beparáz az ember és tudja, hogy rossz vége lesz, és készül rá, mégis váratlanul éri, amikor megtörténik.

A pályatervezés is nagyon változatos, logikusan felépített, nem lineáris van itt minden... és minden leromlott, lepusztult, alig működnek az elektromos dolgok is. Ahogy jár/kel az ember, folyamatosan éreztetik vele, hogy a víz alatt van, párszor ki is kerülünk a tengerbe...
    Nem egyszer volt, hogy 3-4 órát voltam egyetlen pályán!!!

Meg mekkora már, amikor messziről hallani az ellenséges Daddyk hangját ahogy morognak, majd reng a lábuk alatt a faszerkezet /nem összetévesztendő a faszamárral és a faszállító autóval/, majd pár mp-re néma csend, majd dang-dang-dang, ahogy ütik a Little Sisterek átjáróját és ekkor már tudod, hogy durva harcnak nézel elébe, elkezded lepakolni a csapdalövedékeket, majd 1-2 turretet, lehetőleg valami tócsa környékén próbálkozol, hogy tudd majd sokkolni, vagy decoy, vagy csapda... aztán eljön a nagy küzdelem, úgy fogy a medikit, mint a szaloncukor, pumpálod az ólmot, a dögbe, égeted, sokkolod, fagyasztod, de állja a sarat... nagyon támad, elfogy a lőszer, gáddemit! Jön a melee, hárítasz a fúróddal, majd durván betámadsz drill dash-el, közben a kislány meg sír és kiabál a Daddy-je után. Végül eldől, olyan hangot ad, mint egy utolsót lélegző elefánt, már szinte sajnálod.
    Kemény küzdelem volt, de csak sikerült megfektetni, a kislány meg ott térdel a halott védelmezője felett és sír. Ha helyén van a szíved felkarolod, majd együtt mentek tovább.

Ja, és jók az achik is, igaz én PC-n tolom, de itt is van Live, működik is ahogy kell :-)

Tegnap végül végigtoltam Bioshock 2-öt (8.5/10 lett nálam) és volt vagy 23 óra gametime! Na mondom akkor legyen, megnézem a multit.

Atyaég... hosszú évek óta most multiztam először. Fura volt újra, élő intelligencia ellen.

31 vagyok maholnap, de a velem hasonszőrű fiatalkákat öröm volt ledarálni :-P

Aztán néztem az órát és látom, hogy már 4 órája multizok. Na erről ennyit, többet nem nagyon kéne, nem jó a függés, elég a single függőség.

Amúgy elég frankó a multi része, csomó fejlődési lehetőség, csapda, kutatás egyebek van benne, ami baromi jó... DE, hogy lvl50-esekkel pakolja össze a lvl2-5-ös kezdőket az nagy gáz, hiszen ezernyi dolog van lockolva egy kezdőnek, míg nekik már minden fel van oldva, így iszonytatóan kiegyensúlyozatlan. Kár érte.

Összességében a Bioshock 2 egy nagyon rendbe csapott FPS, mérföldekkel kiemelkedik a PC-s FPS mocsár bűzlő teremtményei közül. Iszonyú jól szórakoztam végig!

Őszintén örülök, hogy megvettem anno az utolsó darab CE-t az 576-ba, pedig mit gondolkodtam rajta... most sírna a lelkem. Megyek bekereteztetem a 3 posztert és megy szépen fel a falra.

Szeretném itt is megkérdezni, hogy nincs-e valakinek eladó, TÖKÉLETES állapotú vagy bontatlan BIOSHOCK 1(!) gyűjtői kiadása, PC-re, kizárólag ANGOL verzió érdekel, törött Big Daddy kizáró ok!

15.000 Ft-ot hajlandó vagyok érte adni!