-
Megnéztem a Lustafos-t(Lost of us), Hát tényleg volt itt minden Amit el lehet képzelni. Én nem játszottam a játékkal , tehát nem tudom összehasonlitani a két adaptáciot, de nem is kell.
A lényeg, hogy mindkét helyen vastagon propagandás lett. Volt itt erős nő , mindenféle kombinácios párok. meg , hogy a gyerek mondja meg hogy mi a jo és a rossz és elitéli a felnöttet érte ,de amikor ö csinál egy sokkal nagyobb hibát akkor csak elrendezi egy bocsi-val vagy mg annyival sem.
Volt karakter elnyomás ,mert ki mert állni a realitás mellett, de helyette öt itélik el és neki kel bocsánatot kérnie.
ÉS ami a legjobban nem tetszett, de ez nem csak a sorozat hibája, hanem az összes ilyen post apokaliptikus sorozat ugyan igy épül fel, hogy az ami kiváltotta az eseméynt az feledésbe merül és csak egy hátteret ad ahhoz, hogy a tülélök legnagyobb fenyegetése az amugy nem fertözött különbözö emberi csoportok. Nyoma sincs az összefogásnak a közös fellépésnek egy közös emberiséget veszélyeztető fenyegetéssel szemben, sokkla fontosabb az egyéni érdek és személyes ellentétek miatt kinyirni az amugy is kevés és sérülékeny embereket kinyirni, mint megteremteni azokat a feltételeket, hogy megszuntessék a fenyegetést és ujra békében félelem nélkül lehessen élni.
Azt nem magyarázták el, hogy a katonai csoportok, hogyan élik tul a dolgokat, ha nincs élelmiszertemelésuk, mikor azok is alig akik erre vannak berendezkedve és az egész napjuk elmegy rá, és nem csak harcolnak.
Ha semmit nem készitenek akkor azok a dolgokat, hogy használják amiknek van szavatossági idejuk, pl elemek, tobb mint 10 éve tart a fertözés, de még mindig van elemuk ami nem folyt szét nem merült le.
A másik ilyen közös vonás ezekben a sorozatokban walking dead stb, hogy kihal az emberiség 99% a, és a maradék 1% nak nem marad semmi olyan technologia , fegyver eszköz amivel nem a kökorszakban tudnának élni.ÉS ahelyett, hogy ezeket az eszközöket felkeresnék használnák , helyette egymást ölik ijakkal meg botokkal.
A maradék emberiségnek kb több mint 100 automata fegyver jutna , de ehelyett egylövetu antik fegyverekkel operálnak.
Értem én hogy kell a dráma a filmekben, és valoszinuleg a valoságban is elöfordulnak emberi összetüzések a pámikban, de 10 év után már kialakulnának azok az érdekek értékrendek amik a tulélés miatt az összefogás-t erősitenék a fenyegetéssel szemben
Utoljára szerkesztette: repvez, 2025.06.07. 12:39:47