• Bokafix2
    #12228
    Time

    A BBC minisorozata Sean Bean-el a főszerepben. Annyira hitelesen bemutatja a börtönéletet az egyszerű kisember szemével, hogy ennél jobbnak esetleg csak a Remény rabjait tudnám mondani.
    Mikor ittasan vezet és emiatt meghal valaki, 4 évet húznak rá. De ahogy ez a csávó reflektál a körülötte lévő börtönvilágra, az valami elképesztő. Itt nem az megy, mint a gagyi Stallonés börtönfilmekben, hogy van rajta egy kis izom, bevarrják a kóterbe és rögtön ő lesz a király, és mindenkinek megmutatja mennyi is az annyi... szó se róla.
    Itt csend van és kuss. Minden pillanatban retteg, azt se tudja hogyan szólítsa meg a 2 méteres kitetovált hústornyokat akik körülveszik, és még szinte azért is bocsánatot kér, hogy lélegzik.
    Fél a cellatársaitól, fél a fegyőrtől, fél a kajáját rendszeresen elvevő köztörvényestől. Sosem tudja, hogy megéri-e a következő reggelt. Főleg mikor nála sokkal keményebbeket vernek és szopatnak szanaszét a szeme láttára. Hamar rájön, hogy a hierarchia legalján van. A törvénytelen seftelés, frakcióháborúk, zsarolás és megvesztegetés erre a világra is éppúgy jellemző, mint a kintire. Az egyszerű kis irodalomtanár pedig gyorsan választás elé kerül, a helyi kisfőnök ugyanis felfigyel rá... ha belemegy a sötét üzelmekbe és lebukik, akkor pedig minden rab rémálma vár rá: meghosszabbítják a büntetését ebben a pokolban, és a 4 évből lehet 6, lehet 10, vagy akár 15 is.

    9/10