12433
-
-
-
IXEMGabeo #12230 Sinner is jó.. Bill Pullman szerepel benne. 4 évados. Mindegyik különálló nyomozós sztori. Lekot. -
IXEMGabeo #12229 Meglestem és nyilvánvalóan lesz folytatása valami hiányzott belőle... Nekem a 30 ezüst jobban bejott a spanyoloktol -
Time
A BBC minisorozata Sean Bean-el a főszerepben. Annyira hitelesen bemutatja a börtönéletet az egyszerű kisember szemével, hogy ennél jobbnak esetleg csak a Remény rabjait tudnám mondani.
Mikor ittasan vezet és emiatt meghal valaki, 4 évet húznak rá. De ahogy ez a csávó reflektál a körülötte lévő börtönvilágra, az valami elképesztő. Itt nem az megy, mint a gagyi Stallonés börtönfilmekben, hogy van rajta egy kis izom, bevarrják a kóterbe és rögtön ő lesz a király, és mindenkinek megmutatja mennyi is az annyi... szó se róla.
Itt csend van és kuss. Minden pillanatban retteg, azt se tudja hogyan szólítsa meg a 2 méteres kitetovált hústornyokat akik körülveszik, és még szinte azért is bocsánatot kér, hogy lélegzik.
Fél a cellatársaitól, fél a fegyőrtől, fél a kajáját rendszeresen elvevő köztörvényestől. Sosem tudja, hogy megéri-e a következő reggelt. Főleg mikor nála sokkal keményebbeket vernek és szopatnak szanaszét a szeme láttára. Hamar rájön, hogy a hierarchia legalján van. A törvénytelen seftelés, frakcióháborúk, zsarolás és megvesztegetés erre a világra is éppúgy jellemző, mint a kintire. Az egyszerű kis irodalomtanár pedig gyorsan választás elé kerül, a helyi kisfőnök ugyanis felfigyel rá... ha belemegy a sötét üzelmekbe és lebukik, akkor pedig minden rab rémálma vár rá: meghosszabbítják a büntetését ebben a pokolban, és a 4 évből lehet 6, lehet 10, vagy akár 15 is.
9/10 -
6. epizódnál lepattantam róla, addig 4/10 max. Majd unalmas óráimban lehet folytatom még -
elég meh volt..... -
Kurva jó.
Ezúttal egy középiskolában tör ki a járvány. Annak ellenére, hogy az alaptéma egy leszopogatott csont, mindig visznek bele valami érdekességet, és olyan dinamizmust, amit Hollywood esetében ritkán kapunk meg. -
Még csak az első 2 részt zavartam le. Eddig jó -
Feria
Spanyol Stranger Things. Nem ér a nyomába nyilván, de érdekes a koncepció. Itt is van egy árnyékvilág, meg érdekes képződmények. A két főszereplő csika is megér egy misét: külalakra is, és színészi játékra is. Viszont brutalitás terén keményebb, mint a ST. Olyan jelenetek vannak, hogy megakadt a torkomon a kacsazsíros kenyér. -
Végignéztem már azt is meg a Blaclistet is ismerem :( -
xido #12221 Várjálcsak..nyomozós és sok évados.. Lucifer :))) -
Esetleg még a Blacklist tetszhet, az nem ilyen agyba mászós mint a Mentalista vagy Lie to me, de egész király én most járok a harmadik évadban és elviekben még megy. -
Köszi ránézek! -
Köszi szépen de az egy évadosokat nem szeretem,túl hamar végetérnek :) -
legjobb -
A Lie to me az nekem olyasmi volt mint a Mentalista, nézd meg hátha. -
xido #12215 ha nem zavar,hogy olyat nézel,amit kaszáltak végül,akkor Deception,Journeyman,forever,new amsterdam(2008) -
Sziasztok!
Hasonló sorozatokat keresnék,mint a Monk, The Mentalist, Elementary, Castle -
The Night of, biztosan tetszene. -
The Lies Within -
Mindhunters esetleg? Picit más de ott is van 1-2 nyomozós szál. -
Zsoxx #12210 Ezeket nem ismerem, de pl. a Line of Duty elég jó bűnügyi sorozat. -
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan bűnügyi sorozatot, mint amilyen a true detective és a mare of easttown?
Vagy esetleg a slasher?
-
-
Sequoyah #12207 Nekem pont a 3. szezon tetszett a legjobban. Most fejeztuk be.
A karakterek jok, az alaphelyzet es az alapotlet jo, es a latvany is nagyon jo. Nekem a nagy problemam mindig is a tortenetvezetes volt, hogy felduzzasztottak a tortenetet mesterseges konfliktusokkal es dramakkal, amik altalaban azon alapulnak hogy valaki teljesen irracionalisan viselkedik. Az irracionalis viselkedes is lehet valosagos, mert hat a valosagban is irracionalisan viselkedunk, de ezek nem ilyenek...
Pedig maga az alaphelyzet (tuleles az urben, stb...) is biztosit annyi konfliktus forrast, hogy erre semmi szukseg nem volt.
A 3. szezon epp azert tetszett, mert a teljes lezarasat a sztorinak be kellett suriteni egy rovidebb szezonba, es igy a fenti mesterseges dramazasnak sokkal kevesebb ido maradt, es a jobb reszek kerultek eloterbe.
Osszessegeben egy nagy kihagyott helyzet ez a sorozat, nem sok kellett volna hogy tenyleg jo legyen. -
Én odatenném még a komolyabb hozzászóláshoz (szubjektív, fogyaszthatóbb lista, a 90-es évekhez elhivatottság kell):
Japán:
* "1 Litre of Tears" (2005)
Koreai:
* IRIS (1) (2009) --- "Movie": nem
* Athena: Goddess of War (2011)
* IRIS 2 (2013) --- "Movie": nem
* My Wife's Having an Affair This Week (2016) --- alapvetően romantikus alapokon indul el, de érdemes
* A Beautiful Mind (2016) --- orvosos
* 38 Task Force (2016) --- átverősdi
* Less Than Evil (2018) --- a brit "Luther"-t liszenszelték és mikszelték jól meg
* Bad Papa (2018) --- egy kiöregedett bokszoló többszörös megpróbáltatása
A Voice-sorozat a 4. évadnál tart. A Stranger (Secret Forest) is a 2. évadot tapossa.
2022-höz közelebbi években bátrabb témával:
* L.U.C.A
* Watcher
* Train
* Dark Hole
* On the Verge of Insanity
* The Veil
* Moebius: The Veil
* Hellbound
* Dr. Brain
* My Name
-
viccet félretéve tényleg vannak jó cuccok.
Liar Game, Voice, Stranger, Descendants of the Sun, Goblin, Black (2017), The Guest, Prison Playbook, Mr. Sunshine, Haechi, Itaewon Class... -
Akkor már értem, miért mondta, hogy lekaparjuk az arcunkat.
-
:D -
a palota ékköve.... :D -
Én is szeretném lekaparni az arcom. Nos? -
Szinglik pokla a Netflixen... elkezdtem nézni, nem bírtam abbahagyni. :) -
Várj, jön még jobb is.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy sorozat Harrison-nal ahol Dexter lesz a Dark Passenger, figyu majd :D -
te jó kurva isten, a Showtime íróinak sikerült nem egyszer, hanem kibaszottul kétszer teljesen és tökéletesen elbaszni a Dexter lezárását. ez azért már teljesítmény. -
-
Tudnál egy régit ajánlani? De ne romantikusat. -
"Egyre jönnek fel a Dél Koreaiak."
Már vagy 15 éve ott vannak ők - csak eddig EU és USA nem nagyon nézte őket.
Olyan régi sorozatokat udnék ajánlani, hogy lekaparod az arcod, hogy eddig miért nem láttad őket, és miért néztél szar jenkiket közben... -
The book of Boba Fett
Hát, nem mondanám hogy kimondott SW fan vagyok (orion űrhajón, Pirx kalandjain, az idő ablakain,stalkeren nőttem fel),de szeretem a jó sci-fi-t.
SW nézés közben mindíg győzködtem magam hogy jó van nna, ez csak 1 mese (ugye a laser dolgok, meg az átruccanunk a Bespinre fény alatt itt van a szomszéd naprendszerben, stb,) Aztán a 3 előzmény részen elég jól szórakoztam és beütött a mennykő: gazdag desznyó megvette az sw jogokat. Anyád! Rossz érzésemben sajna nem csalódtam ritka szar lett mind3 új rész. Na most komolyan, abban a kurva nagy ámerikában kihaltak a szinészek? Ezt a lógó szájú nagy seggü csajt mégis honnan bányászták elő? A szinesbőrü stormtrooper-en egyenesen besírtam, (a Császár is itt rítt melettem, a rasszista kurafi). Aztán megkaptuk a mandalorian-t, nocsak! he! ebből még valami jó is kisülhet és tényleg, az apróbb bakikért (hogy 1 mando ne tudja mi az az erőhasznalat az nonszensz) kárpótolt a fasza technikai megvalósítás (3d játék enginnel megvalósított 180 fokos 4k felbontásu háttér).
Na most jön a fekete leves? Kaptunk kb 1 percet boba megmeneküléséről, aztán 1 kicsit jöttek-mentek, 1 kis csihi puhi de semmi komoly, 1 kis ugri-bugri de azért parkour-nek nem mondanám, a mob-ok cgi megvalósítása fasza és ennyi. Hm.
Hát szóval a pilot alapján
5/10
de remélem legalább 7-8/10-re felmegy az évad végére
Ps.: Az a kínai csaj 58 éves! beszarás, ránézésre simán elmegy 30-nak.
Ps2 Boba karakterét talán valaki másra bíztam volna, ez koma valahogy olyan "kevés"nek tűnik -
robicarlos6 #12193 A nyugalom tengere
Remek volt. Ilyenből jöhetne még