Sorozatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Most dontsd el, hogy mindenhato vagy iranyitania kell a figyelmet, mert a ketto uti egymast (amugy, ha mindenhato, akkor mi szuksege barmire/barkire is? Ha meg nem az, akkor nem isten ugyebar...)
A Breaking Bad nem a bűnözést népszerűsíti, hanem egy katasztrófahelyzet szülte kényszermegoldást mutat be. Arról szól, hogy a jövőtől való félelem, és az egzisztenciális bizonytalanság milyen tettekre késztetheti az embert, és hogyan írhatja felül az (addig vallott) erkölcsi normákat.
"Nekem fontos egy sorozatban hogy minimum a főhős erkölcsileg kifogásolhatatlan legyen."
Akkor javaslom a Názáreti Jézus című 4 részes minisorozatot. Abban valóban kifogásolhatatlan a főhős, ezenkívül mást nem nagyon tudok ajánlani. Szerintem alapvetően azzal van a gond, hogy túl magasra teszed a lécet szegény sorozatoknak, és mikor megpróbálják átugrani, rendre leverik.
Egy film vagy egy sorozat viszont épp attól lesz hiteles, hogy nem próbál olyasmit mutatni ami nincs, vagyis tökéletes jellemű karaktereket. Mert ilyenek egyszerűen nem léteznek.
Az ember bizony kisstílű, nyárspolgári, cinikus, önző, becstelen, nemtörődöm, stb... és ennél még csak rosszabbak vannak.
De egy sorozat nem lesz rossz attól, hogy a karakterei erkölcstelenek, vagy akár gonoszak. Attól lesz rossz, ha ellentmondásosan vannak megírva a jellemek, és következetlenül működnek, illetve ha a színészek gyatrán és kevés beleéléssel játsszák a szerepüket. Az erkölcsi kifogásolhatatlanság kívánalmát szerintem engedd el, és akkor remekül fogsz szórakozni jó pár sorozaton, ugyanis készültek vitathatatlanul remek alkotások... ilyen pl. a Breaking Bad is.
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
(Dél Koreai sori amúgy)
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
János evangélium 1:18 --> "Az Istent soha senki nem látta"
János 1. levél 4:12 --> "Az Istent soha senki nem látta"
Ha ténylegesen lejött volna, akkor látták volna, és megdőlne az a kijelentés is, hogy nem fogadhatja be az ég és a föld. A "leszáll az Úr" nem jelent többet, minthogy a nevezett időpontban a földdel foglalkozott Isten, és a népére irányult a figyelme. És ha ő ténylegesen mindenható, ahogy a Biblia írja, akkor mi szükség lenne arra, hogy lejöjjön ide? Anélkül is tudja mi folyik a földön, és anélkül is kapcsolatba tud lépni azzal akivel akar.
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Megjósolta, hogy majd jön az Úr és valamelyik pribékje felgyújtotta a fél hegyet, kürtöt fújt, majd ott várta Mózest a kőtáblákkal, valami védett helyen.
A többit majd csak Mózestől hallották, hogy pontosan, mi történt, hiszen lentről a tűztől meg a füsttől úgyse látott senki semmit.
Kojiro ergo sum.
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
".......Az Úr pedig leszálla, hogy lássa a várost és a tornyot, melyet építenek vala az emberek fiai........"
2Móz 19,11-12.16-19
"„És legyenek készen harmadnapra; mert harmadnapon leszáll az Úr az egész nép szeme láttára a Sinai hegyre..........s lőn harmadnapon virradatkor, mennydörgések, villámlások és sűrű felhő lőn a hegyen és igen erős kürtzengés; és megréműle mind az egész táborbeli nép. És kivezeté Mózes a népet a táborból az Isten eleibe és megállának a hegy alatt. Az egész Sinai hegy pedig füstölög vala, mivelhogy leszállott arra az Úr tűzben"
Hat ennyit arrol, hogy nem szall ala a mennybol....van meg par eset amugy, amikor alaszallt, csak kiragadtam 2 peldat
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2021.08.15. 11:11:30
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
kinek hogy tetszik a marveles What If...? sorozat elsö része? Szerintem egész jó lett, én jól szórakoztam rajta.
Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Utoljára szerkesztette: Metalmilitiakid, 2021.08.12. 22:28:11
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Ráadásul 120 évvel előre be lett jelentve a katasztrófa. Azaz kaptak lehetőséget, hogy korrigáljanak a viselkedésükön és megmeneküljenek, de semmi nem változott. Tehát az ártatlan gyerekek is olyanná váltak mint a szüleik, hiszen az Özönvízről szóló bejelentés és a katasztrófa eljövetele közötti időben emberöltők nőttek fel. Ehelyett Noét akarták megölni, aki figyelmeztette őket. Nekem ez nem tűnik szabadjára engedett ellenőrizetlen haragnak. Az állatok fajai meg be lettek gyűjtve a bárkába, tehát ők sem haltak ki.
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Semmiképpen sem szabadjára engedett és ellenőrizetlen haragról van szó, hanem olyanról, amit mindig az ellenőrzése alatt tart. Akit viszont ösztönök irányítanak az nem tud önuralmat mutatni, vagy megbocsátani.
Az ókori mitológiák istenei meg egyértelműen emberiek, és emberi jellemvonásokat hordoznak magukban, amiből tisztán látszik, hogy emberi kreálmányok: lerészegednek, duhajkodnak, kicsapongóak, hedonisták, stb.
Ezért is mondtam, hogy ez az istenkép szánalmas, mivel nem ilyennek kellene lennie, és ezt onnan tudjuk, hogy számos vallásban épp ennek az alternatívájaként jelenik meg Isten: magasztosságot, méltóságot, emberfelettiséget sugall.
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
LOL😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
<#falbav>#falbav><#falbav>#falbav> fu hálivud <#ejnye1>#ejnye1>
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''