• vérpocok
    #12173
    "Azt nem szerettem mivel a bűnözést népszerűsíti."

    A Breaking Bad nem a bűnözést népszerűsíti, hanem egy katasztrófahelyzet szülte kényszermegoldást mutat be. Arról szól, hogy a jövőtől való félelem, és az egzisztenciális bizonytalanság milyen tettekre késztetheti az embert, és hogyan írhatja felül az (addig vallott) erkölcsi normákat.



    "Nekem fontos egy sorozatban hogy minimum a főhős erkölcsileg kifogásolhatatlan legyen."

    Akkor javaslom a Názáreti Jézus című 4 részes minisorozatot. Abban valóban kifogásolhatatlan a főhős, ezenkívül mást nem nagyon tudok ajánlani. Szerintem alapvetően azzal van a gond, hogy túl magasra teszed a lécet szegény sorozatoknak, és mikor megpróbálják átugrani, rendre leverik.
    Egy film vagy egy sorozat viszont épp attól lesz hiteles, hogy nem próbál olyasmit mutatni ami nincs, vagyis tökéletes jellemű karaktereket. Mert ilyenek egyszerűen nem léteznek.
    Az ember bizony kisstílű, nyárspolgári, cinikus, önző, becstelen, nemtörődöm, stb... és ennél még csak rosszabbak vannak.
    De egy sorozat nem lesz rossz attól, hogy a karakterei erkölcstelenek, vagy akár gonoszak. Attól lesz rossz, ha ellentmondásosan vannak megírva a jellemek, és következetlenül működnek, illetve ha a színészek gyatrán és kevés beleéléssel játsszák a szerepüket. Az erkölcsi kifogásolhatatlanság kívánalmát szerintem engedd el, és akkor remekül fogsz szórakozni jó pár sorozaton, ugyanis készültek vitathatatlanul remek alkotások... ilyen pl. a Breaking Bad is.