A utolsó 1-2 részig a férfi főszereplők szinte semmit csinálnak. Ők csak rosszul lesznek, lebénulnak, lesérülnek, bezárják őket, így minden hősies megmentés a csajokra marad. A szuperanyu és dr. Smith figurája már az első évadban is rohadt idegesítő volt szerintem, itt meg aztán csúcsra járatták őket.
Mintha a szexmisszió egy új feldolgozását látnám, miután
felkerülnek az állomásra, majd le a bolygóra ahol minden egyes fontos pozícióban nő van. Az első túlélő kislány, nő a kapitány, vele együtt az egész híd, a legjobb pilóta, a főtudós, a szervizcsapat főnöke, még a sima járőr párosban is a csaj dirigál a társának :)
Ezekhez csapódik ugye a Robinson család Dr. Smith-szel kiegészítve 4:2,5 arányban. A maradék 2 fontosabb (fehér) férfi szereplő naná, hogy geci.
A CGI plusz a látvány egész jó, a robotot már az elsőben is gagyinak tartottam, kivéve amikor "harci módban" van, akkor egész tűrhető. Mondjuk, ha látványra szánt összegből lecsíptek volna az írók gázsijára, akkor sokkal jobb lehetett volna. A legnagyobb akció közepén megállnak lelkizni, meg moralizálni. Ez is idegesítő volt a végére.
Végigszenvedtem mert sci-fi.