12433
-
Légy átkozott.. nézem a sárkányos részt (6.) és rendre a Xéna meg a Herkules ugrik be :D
Ettől függetlenül is, még így, hogy ez tényleg gyenge rész volt (bár idézte a játékokat és a könyveket is), még mindig jobban betalált nálam, mind a Mandalorian. Talán azért is, mert azt a sötét, melankolikus hangulatot tudja hozni, megfelelően adagolt szárazabb humorral, mint a zárójelben említett művek, és képes hasonló mesét szőni (lényegében a történet már a forgatókönyv előtt meg volt írva).
Bár úgy érzem, inkább a könyvek és a játékok ismerői számára készült a sorozat, mert elégé nagy léptekben ugrál a karakter kapcsolatok felépítésével és a világ kibontásával (nem mintha azok nem így tették volna, de volt belőlük elég hogy összeálljon a kép).
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.12.26. 16:36:44 -
király, én akkor már szerzem is be a Xénát! -
gombabácsi #11864 basszus, ez a witcher kb a xena szinvonala :( -
Tegnap kezdtem. Szabin vagyok, karácsonyt itt nem tartunk, úgyhogy ja. Ledaráltam -
Zsoxx #11862 Már le is daráltad a 2. évadot 1 nap alatt? -
Lost in (feminin) Space s02
A utolsó 1-2 részig a férfi főszereplők szinte semmit csinálnak. Ők csak rosszul lesznek, lebénulnak, lesérülnek, bezárják őket, így minden hősies megmentés a csajokra marad. A szuperanyu és dr. Smith figurája már az első évadban is rohadt idegesítő volt szerintem, itt meg aztán csúcsra járatták őket.
Mintha a szexmisszió egy új feldolgozását látnám, miutánSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ezekhez csapódik ugye a Robinson család Dr. Smith-szel kiegészítve 4:2,5 arányban. A maradék 2 fontosabb (fehér) férfi szereplő naná, hogy geci.felkerülnek az állomásra, majd le a bolygóra ahol minden egyes fontos pozícióban nő van. Az első túlélő kislány, nő a kapitány, vele együtt az egész híd, a legjobb pilóta, a főtudós, a szervizcsapat főnöke, még a sima járőr párosban is a csaj dirigál a társának :)
A CGI plusz a látvány egész jó, a robotot már az elsőben is gagyinak tartottam, kivéve amikor "harci módban" van, akkor egész tűrhető. Mondjuk, ha látványra szánt összegből lecsíptek volna az írók gázsijára, akkor sokkal jobb lehetett volna. A legnagyobb akció közepén megállnak lelkizni, meg moralizálni. Ez is idegesítő volt a végére.
Végigszenvedtem mert sci-fi.
3/10 -
Szrintem itt azért csak nem veszünk össze ilyesmin :) A sorozatban valahogy negyon csunyan néz ki pedig ezen a képen egész jól, vmi jobb hajat meg más sminket toltak volna rá lehet nem is tünne fel. Mindenesetre Geralt és Yen teljesen jó az a lényeg, a többi csak aproság:) -
Nem tudom, de szerinte ez a nő nem fekete. Még ha van is benne egy vonóval, nem ordít róla. Azon a szinten van, akiről ha azt mondják az egyik nagyszülője valamilyen más etnikumú, akkor lehet, hogy elhiszem. Viszont annyira nem, hogy a szerepben zavarjon. Őszintén szólva amíg nem olvastam a hsz-ed föl sem merült bennem, hogy afro gyökerei lennének.
Szerk._: én részemről be is fejeztem ezt a témát, meg is bántam, hogy szóba hoztam. Nem szeretnék az elindítója lenni ilyen témájú flamenek.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.12.23. 13:42:24 -
Hehe a páncélokra ráfért volna egy herevasalás az tuti :) Triss haja a könyvekben "Chestnut", ami végülis vörösesbarna :) Sajnos nemcsak hogy fekete szinésznőt választottak de még csunyacskat is, pedig Triss pont azért nem változtatta mega külsejét mert alapbol szép volt:) Fringilla meg olyan problémákat vet fel, hogy ő Anna Henriette kuzinja meg Ciri nek is vmi rokona, szal két hófehér szőke melett valahogy full feka lett, hát egyik anyukának magyarázkodni kell az biztos:) Meg a néger elf is kicsit bizarr monjuk:D De Cavill elviszi az egészet a hátán ugyhogy mindegy nekem :) -
Bár még az utolsó három epizódot nem láttam, de nálam eddig pont fordítva van. Ahogy haladok a részekkel egyre jobban tetszik. És rohadtul nem zavarnak a színes szereplők sem. Egy történelmi filmbenbaromi ciki lenne Denzel Washingtont nézni pl von Bismarck szerepében, de ez egy fantasy. Hogy az egyik varázslónő aki a könyvben fehér, itt egy fekete nő játssza, nagy ívben leszarom. Sőt. Szerintem még illik is az a szerep ahhoz a nőhöz. Különben is, Nilfgard mágusa szóval bőrben is oldalhelyes. ;) Ha a sok aggodalmaskodó nem ismerné a könyveket (vagy nem hallott volna a könyvekről, mert állítom a leghangosabb gyűlölködők nagy része nem is olvasta a könyveket, csak hivatkozik rájuk), és minden háttér információ nélkül ülne neki nézni a sorozatot, egy szavuk sem lenne. Mert nem lóg ki a történetből, mint ahogyan kilógna a Denzel Bismarck példámnál. Triss Merigold castingját pl sokkal nehezebben szoktam meg a fekete Fringillánál (sőt utóbbit meg sem kellett szoknom, mint már mondtam nekem teljesen rendben van az a csaj), de lehet, hogy csak azért, mert rengeteg órán át bámultam a játékokat, és annyira belém ivódott a vörös Triss látványa, hogy ez miatt volt furcsa. Mert ha jól emlékszem Triss a könyvekben is barna, de erre most nem mernék megesküdni. Van valami, amivel viszont nagyobb a bajom van, sőt ez kimondottan irritál: a nilfgardi páncélok. Azok a kibaszott nilfgardi páncélok, az valami rettentően ocsmány. Nem az elkészítésük, mert kimondottan sok munka lehetett velük. De ez a "gyűrt bőr", vagy minek nevezzem a borítást magán a páncélon, ezt egyszerűen nem tudja megszokni a szemem. Ezt a gyűrt bőr dolgot ill nagyon hasonlót már máshol is láttam, szóval lehet, hogy csak az én finnyás ízlésemnek csúnya.
Utoljára szerkesztette: cylonflatus, 2019.12.22. 23:42:18 -
"Nem csak a lovad korát és fajtáját tudom megállapítani, . . . de még a színét is . . . a szagod alapján!" -
"Nem vagyok hajlandó józanul szenvedni csak, mert rossz kamrába rejtetted a kolbászodat!"
-
Lement a Vaják
Jó kezdés után erős visszaesés. Az első epizód kimondottan tetszett de aztán, mint a nyeletlen fejsze, úgy süllyedt :) A CGI legjobb esetben is csak átlagos, de inkább gáz kategória. Nálam a sárkányos epizód volt a legalja :(
Az utsó pár részben a Witcher már csak mutatóban szerepel, nagyobb jelentőséget kapnak a mágusok.
A könyveket nem olvastam, a játékokkal is csak játszogattam. Abszolút nem vagyok fan, így:
5/10
Jó esetben -
Szerintem egész jó fordítás. Elején nekem is fura volt mikor olvastam a könyveket, de most én se tudnék jobban kitalálni ami magyar.
Amúgy eddig 3 részt láttam, rossznak nem mondanám, de imdb 9.5-öt mindenképp soknak találom.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2019.12.20. 22:03:52 -
Könyvnek is ez a címe, az eredeti is egy csinált szó és az eredetiben is van egy népies írásmód, a magyar ezt követte. -
Zsoxx #11851 Egyszer elbeszélgetnék azzal az emberrel, aki a magyar sorozat- és filmcímeket kitalálja.
-
igen, ez a magyar címe -
Vaják...
-
Kijött Netflixre a Witcher. Jó. Nézzétek! -
Zsoxx #11847 Tudsz valamit? Akkor mesélj. -
Mindig meglepődök, hogy vannak ilyen emberek... 
Te félig vakon vagy félálomban nézted a sorozatot, hogy ennyire nem vagy képben? -
vágom,és azt tartom olcsó húzásnak hogy erre a Lucas által is került,titkos,titokzatos cuccra húznak egy fejvadászos történetet:D
de persze hisztizni mindig kell valami miatt,és én is nézem ahogy kijön egy rész :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.12.16. 18:39:03 -
Azért a Star Wars univerzum picit idősebb ennél a sorozatnál :) -
hogy nincs neve a fajának? engem aztán nem érdekel mi a neve :) -
inkább azt tartják tiszteletben hogy erre húzzák fel a sorozatot,ez a fő rejtvény vonal :D clickbait -
Elvileg 5 évvel játszódik a 6. rész után. Yoda fajának meg nincs neve (mintha azt olvastam volna, hogy Lucas megtiltotta, hogy nevet adjanak neki, aztán gondolom ezt a rendezők tiszteletben tartják). -
hawkie22 #11840 Köszi a választ. -
nincs neve se Yoda fajának, se a bébinek ezért aztán mindenki bébi Yodának hívja....
amúgy meg a sorozat valami 10 évvel v hogy a Jedi visszatér után játszódik. -
hawkie22 #11838 Egyébként a Mandalorian most milyen idösíkban játszódik? Mert ha ez a picurka bigyó tényleg Yoda bébi korában, akkor igencsak a Baljós árnyak sztorivonal elött járunk, ha meg nem a bébi Yoda, akkor viszont nem tudom, hogy mikor vagyunk.
Egyébként honnan tudjuk, hogy ez az izé Yoda bébi korában? Elhangzott valamikor a sorozatban, csak én nem figyeltem, vagy ez valami fan-kreálmány, csak azért, mert ugyanabba a fajba tartoznak? -
Zsoxx #11837 A fejvadász droid az 1. részből baromi jó volt. :) Kár érte. -
pont ilyen gagyi volt eddig is :D -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azért amikor a "dementoros" harc volt én égtem annyira gagyi volt. Meg ez a jön a világvége minden pusztulik megfele de lex luthor megy a többi világba supermeneket gyilkolàszni. Ez kimeríti a lol faktort -
nem tudom mi a baj. Semmivel sem rosszabb, mint az eddigi crossoverek. Pont ugyan azt a szintet hozza... -
hoppácska, akkor várjuk a harmadik évadot is sok szeretettel :p -
Egymás után lezavartam a 3 rész-t csak januárban lesz a lezárás.. Sokkal de sokkal jobbra számítottam próbálom nem ócsárolni de vér gagyi lett
-
Elvileg már forgatják a 3. évadot is!
-
Most Popular TV Series 1986 - 2019 -
melyik mesékre gondolsz?
-
dantor7 #11828 Hölgyeim és Uraim,
aki a Star Wars-ra még mindig scifi-ként tekint és nem egy full közönséges mesére, annak szólok: az egész Star Wars egy bugyuta népmese, mivel mondanivalója nem sok van, ellentétben a mesékkel. -
A főszereplő egyáltalán nem nagy harcos, ha az lenne már rég kész lenne a páncélzata, az hogy egy eldugott bolygón és környékén Ő a legjobb nem jelent semmit. A shock trooperek meg elit egységek voltak.
#11826: még talán meg lehet magyarázni, hogy magas az erdő és nem nagyon látna be, de azt én se értettem, hogy mikor pihent az AT-ST és jó eséllyel nem volt benne senki miért nem akkor kapták el