• stargatelost
    Aki jobban fogékony az animációkra, és nem riad vissza a rengeteg epizódtól (igaz, 10 percesek), annak nagyon tudom ajánlani a Steven Universe, valamint az Adventure Time sorozatokat. Iszonyat erős mindkettő mind világépítésben, mind karakterekben, és nem utolsó sorban sci-fiben.

Most végeztem a Steven Universe-el, és hát nem tudom alább pontozni 10/10-nél, annyira jó volt. Tele élettel teli karakterekkel, a felépített világ, ahogy az évadok során egyre jobban kibontakozik pedig egyszerűen pazar. Feelgood, vicces, mély, szomorú, vidám, komoly, izgalmas… De ez igaz az Adventure Time-ra is. Kell egy kis türelem hozzájuk, mert mindkettő első évada elég epizódikus, de aztán durván összefüggő lesz, és igazából ezek a fillernek tűnő részek is szépen beépülnek a világba.

A SU egyébként (meglepő módon) Stevenről szól, valamint három földönkívüli "drágakőről", akik a kisvárosukat, valamint a Földet védelmezik az esetleges fenyegetésektől. Tényleg elképesztően erős sztori bontakozik ki ebből az alapból, lényegében az egyik legjobb űrsci-fi jelzőt is rá tudom aggatni.

Az AT pedig Finn, valamint Jake (aki egy mágikus kutya!) kalandjait követi, akik a gonosz ellen harcolnak a misztikus Ooo földjén. Ebből pedig egy szintén elképesztően erős sztori kerekedik, egy poszt-apokaliptikus fantasy. Ez is simán 10/10-es.

Remélem pár embernek fel tudtam kelteni az érdeklődését, és belevág valamelyikbe. Nem fogtok csalódni, azt garantálom ;)
    Utoljára szerkesztette: stargatelost, 2019.08.17. 23:45:39