• assdf
    "Ma ellopok valamit 8kért, szabályt sértek. Holnap detto szabályt sértek. Holnapután stb...nem így működik! "

Dehogy egészen pontosan igy müködik. Nézzél utánna olyan fogalmaknak magyarországon hogy megélhetési bünözés. Pontosan ezt takarja. Te sem lennél jó bünüző úgy látom mert nem találod meg a kiskapukat. Természetesen én nem használnám ki a kiskapukat ha a törvény nem ismerné a "megélhetési bünözés" fogalmát, de ugy látszik a politikusoknak ezt nem érdeke eltörölni mert elvesztenének néhány százezer két kifliért megvásárolható szavazatot(tudod kikre gondolok). Ha nem tetszik a rendszer tessék elmenni külföldre (ugye tudod ki mondta ezt? ). Szóval erről ennyit.

"Ennyi erővel idézd nekem azt a passzust, hogy fizetsz jogdíjat és letöltögethetsz szabadon. "

Nekem semmit sem kell idéznem. Jogállamban élünk, ami alapvetően két dologra épit:
    1, ártatlanság védelme, tehát a vádlónak kell bizonyitania hogy az illető elkövetett valamit és nem a vádlottnak hogy nem
    2,amit nem tiltanak azt szabad. Tehát arról nem kell törvényt hozzni hogy letölteni szabad, ugyanis ha nincs olyan ami szerint tilos akkor automatikusan szabad. Innentől kezdve rajtad van a bizonyitási kényszer hogy megmutasd hol van az leirva hogy tilos, mert amig ilyen nincs addig nincs miről beszélnünk.

Csaba42:
    Jelenleg audovizuális müvet otthoni használatra letölteni se nem büncselekmény se nem szabálysértés magyarországon. Ettől az állásponttól csak akkor térek el ha hozod a linkre a paragrafust miszerint ez nem igy van. Addig meg ez csak felesleges szócséplés.
    Az meg hogy később mi lesz egyenlőre nem érdekel. Az viszont annál jobban hogy ma az un jogvédők a hatályos jogszabályokkal szembe mennek és törvénysértő módon megprobálják megtéveszteni az állampolgárokat azzal kapcsolatban hogy mi büncselekmény és mi nem

""Másrészt meg a jogdij miatt eleve legális az egész"
    Tehát ha adót fizetsz, jogod van lopni a boltból, vagy mi? "

A jogdij nem adó. Az adót az államnak fizetem és cserébe neki bizonyos szolgáltatásokat kell nyujtania (ugymint egészségügy,oktatás, rendvédelem stb).
    Ezzel ellentétben a jogdijat a kiadoknak fizetem és azért mert ... ??? A kiadók nem nyujtanak nekem szolgáltatást semmilyet. Akkor is fizetek jogdijat ha veszek egy memóriakártyát a fényképezőgépembe. Miért is?

Szóval csak hogy demagóg és általánositó legyek, a helyzet nagyjából a következő:
    jogvédők=legalizált maffia
    jogdij=legalizált védelmi pénz

Az a baj a tomcsa fajtákkal hogy szajkozzák a hülyeségeiket, de amikor felteszek nekik 1-2 valós kérdést akkor csak csürik csavarják a szót, de nem képesek megválaszolni azt, mert akkor nyilvánvalóan be kellene ismerniük a tévedésüket. Pl hogy mit keres a jogdij a memóriakártyákon amire a legnagyobb joindulattal sem lehet ráfogni hogy illegális tartalmakat fognak tárolni...