Lopássorozat lehet a fájlcserélés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Viszont arról még sosem hallottam, hogy valaha is megbüntettek volna egy könyvtárat, mert az ott található könyvekbõl, újságokból fénymásolhatnak. Vagy csak eddig a kutyát nem érdekelte ez, vagy van valami szerzõdésük rá.

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

A könyvekbe bármit beírhatnak, attól az még nem felel meg a törvényeknek (kár, hogy ezért nem büntetnek, mondjuk csalásért):

egy részlet a hatályos magyar Szerzõi Jogi Törvénybõl:
(35. § 2. b) "Teljes könyv, továbbá a folyóirat vagy a napilap egésze magáncélra is csak kézírással vagy írógéppel másolható."
http://www.eji.hu/eloadomuveszi_jogok/szerzoi_jogi_torveny/szerzoi_jogi_torveny/iv_fejezet_a_szabad_felha.html
Igen emlékeztek ,hogy volt ez a szalagos videó kazetta is? Na annak az árában is volt jogdíj ha jól emlékszem és feljogosított, hogy kereskedelmi csatornán felvedd a filmeket (nyilván a háttérben ehhez kellett egyéb szerzõdés is a kiadó és a szolgáltató között).

De letölteni akkor sem legális, ha fizeted a jogdíjat. Kettõ nem ugyanaz érzésem szerint. Tudom, én is letöltöm játékokat és megnézem érdemes-e megvenni, ezt már mondtam is nem is egyszer. Tehát én nem vagyok kivétel és nem is képzelem magamról, hogy mindennek felett állnék, mert van pár eredeti játékom (tudnék fórumot és neveket mondani, de nem fogok, annyit csak hogy nem SG, ahol vannak ilyenek). Annál undorítóbb nincs, mint valaki elkezd venni eredetiben ezt-azt és mintha elfelejtené a múltat, lenézi, lefikázza, megveti a másikat, mert az tölteni merészelt.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

"De EZ csak akkor él, ha megvan az eredeti lemez vagy a blokkja!"
Valami ilyesmirõl én is hallottam már. Másképp hogy tudná az ember bizonyítani, hogy biztonsági másolat?! Logika.

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Csak azokkal fizettetik meg, akik matricás adathordozót vesznek. Ráadásul annak az összege elenyészõ. Van pl. 20 matricás DVD-d, az nem fogja kiadni az egy illegálisan birtokolt szoftverre kiszabható pénzbüntetés nagyságát - ergo nem gazdagodik meg belõle senki. Pláne, hogy egy DVD-n általában több illegális anyagot fel lehet halmozni, amibõl még több pénzt ki lehet még utólag verni, míg ha csak az adathordozó után kellene fizetni, egyszer kapnák meg az uzsonnapénzüket. Nekik ez utóbbi nem haszon, (még) többet szeretnének. Ha elmész jogvédõnek, akkor máris másképpen fogod te is ezeket a dolgokat látni.<#hehe> Vagy ha a te termékedet másolják le, amibõl persze egy fityinget sem láthatnál e cirkuszok nélkül, de ez már nem is olyan vidám mese.<#ejnye1>

Csaba42 hozzászólásához még annyit: egy könyvtár fizet a könyvekért és szerzõdése is lehet (sõt van is). Feljogosítják, hogy lehet kölcsönözni a könyveket nektek (Ti meg befizetitek a kölcsönzési/éves díjat). DE ha kihozod (ez jogos) és lemásolod (ez már nem)...

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Tévedés. Mi z hogy kézzel leírod és nem bûncselekmény? Attól még a mû felismerhetõ. Szerinted mi a faszért vannak felháborodva egyes kiadók, ha éppenséggel azonos textúrákat fedeznek fel benne (most az Oblivion esete nem rég például). Nem is licencelték a motorját. Ha licencelték volna, más lenne a helyzet.

Sanyix: az is bûncselekmény. Nem tudjátok ilyen mendemondával becsapni õket! Magyarországon: egy biztonsági másolatot készíthetsz a programodról. De EZ csak akkor él, ha megvan az eredeti lemez vagy a blokkja! Ha nincs, annyi! Akkor már nem biztonsági másolat, hanem lopott cucc! Nincs ilyen ,hogy kölcsönadtam havernak. (Ha gerincesek elmentek haverhoz és bemutatja. Ha nem gerincesek, már viszik a vinyókat/lemezeket stb.)

arról azért nem beszélve hogy minden egyes üres adat hordozo ért miért fizettetik meg velünk a jog díjat?
ha úgy is megvágják mert találnak a gépen xy cucot

Aztán a másnapi hírekben: a Föld lakosságának 99%-a börtönbe vonult.<#hehe>

"Mellesleg nem alkotmányos jogom az ártatlnaság véleme?"
Ártatlanságról csak akkor beszélhetünk, ha az adott ember soha életében nem követett el egy illegális aktivitást sem. Aki pedig ilyet állít magáról, annak vagy nincsenek igényei, vagy szimplán hazudik. Másik: vegyél matrica nélküli adathordozót. Most amúgy is megvágnának a rajta található cuccok miatt.

Robi000001:
Olvastál már könyvet valaha életedben? Ez sokkal kényesebb téma, mivel minden könyvben megtalálható az a szöveg, miszerint a könyv egészének, vagy annak részének reprodukálása, lemásolása csak a kiadó engedélyével történhet! vagy más néven: Minden jog fenntartva.

Pl. egy könyvbõl idézve: "[i]A könyv egyetlen része sem sokszorosítható semmilyen módszerrel a Kiadó elõzetes írásos engedélye nélkül[i]". Vagyis ha a Kiadó elõzetes engedélye nélkül lefénymásolod a x. oldaltól y. oldalig, bûncselekményt követtél el. Lehet, hogy a könyvtáraknak van szerzõdésük a kiadókkal, hogy az olvasók szabadon fénymásolhatnak az általuk kiadott könyvekbõl, nem tudom, ezt csak egy illetékes tudná megmondani.

Ki nem sz*rja le a kiadókat?

Die Große Zeit ist jetzt angebrochen

Gerygrey
Remélem, egyszer eljön az idõ hogy valóban mindenkit (de tényleg mindenkit, kivétel nélkül) megbüntetnek aki élete során bármit is letöltött - csak azért, hogy minél bátrabban vegye a kezébe a molotov-koktélt az új Kárpátia-albumot letöltõ szkinhedtõl a gyermekeinek mesét letöltõ anyukáig bezárólag mindenki, és mindenki összefogjon a közös cél érdekében, hogy a XX századi modellben gondolkozó és a semmiért pénzt remélõ kiadóvállalatokat elküldjük oda ahová valók: a pokol legmélyebb bugyraiba.
Sanyix
a feltelepített játékok minek számítanak? Csak mert ha fentvan a gépemen telepítve a játék, akkor lehet olyan, hogy mondjuk azért nincs meg hozzá a lemez, mert kölcsönadtam a havernak (persze valójában ott figyel egy másik partición az image, titkosítva).

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

„Ez olyan, hogy bemész egy könyvesboltba és kézzel leírod a könyvet. Bûncselekmény, hisz az eredeti mû felismerhetõ. Ezt egy törvényszakértõ mondta, nem én találtam ki!”

Jó kis törvényszakértõ... utána kéne néznie a törvényeknek
Magyarországon:
- egy könyvet teljesen lemásolhatsz magadnak, ha kézírással teszed papírra!*
- Fénymásolót is használhatsz, de akkor nem másolhatod le az egész könyvet.

*: az más kérdés, hogy a könyvesboltból majd kikergetnek, de egy könyvtárban nem fognak rád szólni
ilyen a világ...
jó de bizonyitsák be hogy miattam is van és akko fizettessék velem
Jaa értem már mire célzol! Tehát TE nem töltöttél le semmit, jó. Megveszed a matricás lemezt. Igen más helyett fizetsz! De ez az adózásnál is így van sajnos. De nem tartják név szerint, ki warezol és ki nem.

Mondd Te olvasol is? Oda van írva: kiesõ bevételek. Ezt pofázzák úton-útfélen. Persze a tényleges kár nem ismert, nem is leeht kiszámolni, maximum megbecsülni (ami nem mindig helyes).

azügyvédek= az ügyvédeim
winyón egyébbként miért nincs matrica? merthogy elvileg azután is fizetünk. legalább egy matricát kaphatnánk azért a sok pénzért!
Ha hagynák azügyvédek. Mellesleg nem alkotmányos jogom az ártatlnaság véleme? és ha az(sztem az) akko nem alkotmányellenes az artijus matrica?
bocs!
nem is az volt a kérdés észkombájn) de mi a francért fizetünk jogdíjat az artisjusnak az volt a kérdésem? És szerencsére nekem nem téma ez mivel bittroenttet és társait egyáltalán nem használom.
Hát szerinted miért tettem idézõjelbe???<#ejnye1>

jóért való harcot? dehogyis! a pénzért való harcot!
Illetve a politikusok szívesen felveszik a "jóért való harcot", hogy a pozíciójukat erõsítsék. :(

Persze hogy nem tudják. Mindenhol van egy tervezett mutató. Ha attól eltér, annyi a kár. De vannak, akik hasra ütnek és annyi a kár. Meg még isten tudja hogy "számolják" ki a kárt. Lehet kiderülne, hogy 110Ft matrica bõségesen túlszárnyalja a valós(hoz közeli) kárt. De nem hiszem, hogy Csehországban kevesebben warezolnának, mint nálunk és náluk kisebb a jogdíj. De leeht fizetnek máshogy jogdíjt még. Nem ismerem törvényeiket, nem ismerem az ottani járást. Mienket sem, nem arról van szó. Csak furcsa.

Meg régen azt vallottam, hogy fejlettebb országokban nagyonn bûn a letöltés. Hát mára megváltozott a véleményem, ugyanakkora teher. Ugyanis Joe hiába keres 3x annyit Angliában, mint én, neki is a 10 órás szarfazs Crysis 12k (nak megfelelõ font). Meg úgy van vele, hogy Sophia USA-ban 2x annyit keres, mint õ, ezért õneki is szabad. Stb nincs vége sajnos.

Egyébbként egy dologra jó ez az egész: látszik, hogy nagycégeknek mekkora befolyása van a politikusokra. (nagy)
Ja, de még a sikkasztás is megéri, Kulcsár 2x millárddal játszott, 8 millárd forint a kár, 200 valahány millió forint kártérítést kell fizetnie.
megvan
Mivel nem is lehetne kiszámolni (csak illúziókat lehet kergetni), mivel a warezolók többsége lehet, hogy amúgy sem/látatlanban nem venné meg az adott terméket.

Annak van, aki kiesik a körbõl: sikkasztás.

Csak az a baj, hogy senki sem tudja, hogy pontosan mennyi a kiesõ bevétel a warez miatt..

Egyébként tényleg változtatni kéne mindkét félnek, de ez nem fog bekövetkezni, úgyhogy marad a titkosítás(itt) és a keménykedés(ott).

https://twitter.com/foodlfg

van: tévedés
A világ vezetõ hatalmai kartellbe tömörülnek, szólni kéne a versenyhivatalnak. Nesze neked szabad verseny...
A felsõbb réteg 6-7 nullás lopásaira van külön szakszó, mint szabálysértés, bûncselekmény és terrorizmus?
Nem. A jogdíj a kiesõ bevételeket pótolja. Nálunk ennek a mértéke hatalmas! De ez ellen tenni nem tudunk. Majd EU hatására ez is (remélhetõleg) változni fog.

De ezt pofázzák a devek, hogy kiesõ bevételeket pótolják (mint Franciaországban beépítették az internet árába, de ettõl még nem tölthetnek le ingyen akármit). Rosszak ezek az intézkedések, megkerülhetõ (nem matricás lemezt veszünk).
Változtatni kellene a kiadóknak, de ugyanúgy a fogyasztóknak is!

Mivel az ott alvó csövesek amúgy sem fizetnek adót, tehát jogom van õket is szétrugdosni a paddal együtt.<#idiota>

Nem, mert a padok többsége már foglalt...
Vagy ha már adót fizetek, nyugodtan szétrugdoshatom a padokat az utcán?

A jogdíj csak arra szolgál, hogy minél több pénz tudjanak a kiadók beszedni.
Nyilvánvaló, hogy nem jogos, ez nem is kérdés.

(persze, hogy a törvény és a különbözõ szabályok mint mondanak ezzel kapcsolatban az más kérdés, de errefelé mindenki tojik rájuk..)

Azért fizetsz, mert egy közveszélyes bûnözõ (warezoló) vagy a szemükben, mert számtógéped van. Ha megtehetnék, életed végéig a rácsok mögé dugnának, és közmunkára ítélnének.

Nem ezt írta tomcsa4 is??? Idézem:
"Ugyanez van a filmeknél is és a zenénél, ezek letöltése is illegális! Igaz náluk nem, de ez meg fog változni külsõ hatásra."

Plz, olvass már vissza!!! Pont azt írta tomcsa4 a fenti idézete után, hogy késõbb változhat ez a törvény nálunk, azaz a film és zene letöltés is illegális lesz. Természetesen EU hatásra.

"Nem bün legalábbis 2008-ban magyarországon. Ugyanugy ahogy az sem bün ha felveszed a tévébõl vagy a rádiból. Terjeszteni, az igen, de letölteni az nem."
Látom, kevered a szezont a fazonnal. Letölteni egy zenét nem ugyanaz (pláne törvényileg), mint felvenni egy rádióból, ráadásul a rádió felfogható úgy is, hogy terjeszti az adott zenét (sugározza). TV dettó.

"Másrészt meg a jogdij miatt eleve legális az egész"
Tehát ha adót fizetsz, jogod van lopni a boltból, vagy mi?

Ennyi erõvel idézd nekem azt a passzust, hogy fizetsz jogdíjat és letöltögethetsz szabadon.

Akkor most idézd nekem azt a passzus miszerint az internetrõl való audiovizuális müvek magáncélra való letöltése büncselekmény.

És Amcir-nak nagyon is igaza van, akkor tulajdonképpen miért is fizetünk jogdijat ha nem azért hogy a letöltés ne minõsüljön lopásnak?

Érdekes, a kenyér árában nincs jogdij pedig azt is lopják, helyette megbüntetik azt aki lopja és akkor ennyi erõvel mindenre lehetne jogdij azon az alapon hogy ugyis lopják... és persze ha ellopták akkor mégegyszer megbüntetjük...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Én nem értem miért van mindenki felháborodva.
1 - szarok a zenék
2 - szarok a filmek

épp ezért nem töltök és nem megyek moziba és nem veszek CD-t :) helyette a fiammal játszom

kivel is van kiszúrva?
Ja és Assdf, szerinted a 20 ezer forint alatti bolti lopás szabálysértés. De 2x 12 eezr forint nekem nem 20k alatt van. És aki letölt, ne mesélje be, hogy egy játékot töltött le csak. Vagy egy albumot. Persze vannak ilyenek is, de nem evvel van tele az internet szerintem.

Ma ellopok valamit 8kért, szabályt sértek. Holnap detto szabályt sértek. Holnapután stb...nem így mûködik!

https://thepiratebay.org/
https://isohunt.com/

kár hogy a legnagyobb torrent oldal, a mininova.org még nem vezette be a titkosítást az oldalhoz.

"Az egész alól kivételnek tartom a normális körülmények között élõ országokat."

Milyen jogon? Arányokat nézve? Jöhetnének az angolok is, hogy hát ezen árakhoz képest keveset keresnek és stb. Ha arányában nézzük, jobb a helyzet, de nem igazságos.

Amcir: nagyon nagy tévedésben vagy. Attól hogy fizetsz jogdíjat, nem jogosít fel arra, hogy letöltögess, attól még bûncselekmény lesz!

assdf: én inkább úgy fogalmaznám meg, Magyarországon még(!) nem az. Ha felveszel valamit a TVbõl, nem számít annak ,hisz megköttettek a különbözõ szerzõdések. Rádió detto. Lássunk mögé is!

nem tud valaki valami jó filmet amelyben nincs egytelen buzi sem? megnézném amíg nem büntetnek a letöltéséért 100 milliárdra, +életfogytiglanra. A TV-ben mostanában sajna nincs ilyen... Sajna a TV felhozatala nem az igazi, tegnap néztem...
Az rtl-en kinyírták a firstlady-t,
a tv2-n ugyanez nem sikerült,
az m1-en meg az elnököt ölték meg. uncsi...
Ez érdekesen hatna a világra,
-telekommunikációs cégek(minek a 100megabites net?),
-mp3 lejátszó gyártók (mivel az audio cd-k 90%-a másolásvédett, eleve kiázrt h mp3 lejátszóra kerülhet)
-minek nagy hdd?
-minek blue ray?
-minek hatalmsa proci, videókártya (ha nagy teljesítményû játékokat nem tölthetsz? évente veszel 2 játékot ahhoz?)

-ki fog fórumozni, ha mindenhova odakerül a neve? -az igazi (és persze valami hülye iwiw-hez hasonló szemeten keresztül 10 perc alatt meglesz, hogy pontosan ki vagy, még az újságcikkek között is lesz olyan amit csak úgy olvasnál(olvasolol) el, hogy nem adnád hozzá a neved)

--
nagyjából az internetet és a technikai fejládést szûnne meg, az inetrenetes fájlcseréléssel szemben, a bankreablás mostanában sokkal jobb üzlet (mármint nekünk)
"Kulcsár Az 1998-2003 közti bûncselekmények összesen 8 milliárd forint kárt okoztak."
"Kulcsártól 229 millió forint elkobzását is javasolta az ügyész."
A liberális világ csak ott liberális, ahol a liberális vezetés engedi. Viszont ha van liberális vezetés aki enged és betilt az liberális?