Az én gépemen semmi probléma nincs a Vistával, és stabil a rendszer (mondjuk E6750 -re épül a rendszer -attól még működhetne rosszul). -Driver pedig mindenhez van nekem. Nagyon sok játékot indítottam már a rendszeren, és mind stabilnak bizonyult, csak a Call of Duty 2 nem ment nekem (ahhoz meg fel lehet rakni az XP -t ha nagyon fontos lenne -bár ezért már nem érdemes). Még az ősrégi Diablo II is gond nélkül megy rajta, pedig arról egyből írta a rendszer naggyából ezt: "Az op.rendszer ismert kompatibilitási problémákat mutat a szoftverrel kapcsolatban (sztem ez csak 1 dll fájlt jelentett, ami meg leszedhető a NET -ről, és bemásolható a Windows könyvtárba). A bátyámnak van Creative X-FI hangkártyája, és ahhoz még ma se lehet Vista alá komplett drivert leszedni, amiből 1 funkció se hiányzik, de ez a hardware -gyártó cég számlájára írandó. -Remélhetőleg rá is írják.
Tapasztaltam, hogy vannak olyan dolgok, melyekben gyorsabb a Vista, mint elődjei, és a játékokban is már csak elhanyagolható az XP előnye (NVidia + ATI behozták XP -s "önmagukat").
Egyébként nem kell program ahhoz, hogy ne menjen az Aero, csak egy beállítás a képernyőbeállításokon belül, és máris gyorsabb a rendszer azoknak, akiknek gyengébb a gépük.